Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 25. 3. 2013 + dnešní ranní situace

Tábor – Náledí nadále komplikuje dopravu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        4 / 5
Počet LZ / TZ / US osob                                              6 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              1 020 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                        nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy
 
Sněžení, díky kterému se včerejšího dne vytvářela na silnicích Táborska námraza, komplikovalo dopravu nejen v ranních hodinách, ale pak zejména večer a v průběhu noci i v dnešních ranních hodinách. V kopcích na silnicích druhých a třetích tříd uvízla řada kamionů.
Vedle výčtu nehod, o kterých jste byli aktuálně informováni v průběhu včerejšího dopoledne, vyjížděli policisté k dalším událostem. Jednalo se o havárii osobního vozidla v obci Myslkovice a o střet dvou osobních vozidel na silnici ze Soběslavi na Medvědice. U obce Krtov na Choustnicku pak po páté hodině odpolední havaroval kamion. Průjezdnost komunikace byla po celou noc omezena, v dopoledních hodinách dnešního dne pak policisté komunikaci po dobu vyprošťování kamionu plně uzavřou a dopravu odkloní po objízdných trasách. Další kamion pak krátce po desáté hodině večerní zablokoval křižovatku silnic u obce Sudoměřice u Bechyně. Vyprostit se jej podařilo okolo druhé hodiny po půlnoci. Další kamion pak před druhou hodinou po půlnoci zablokoval silnici z Veselí nad Lužnicí na Třeboň. Provoz byl obnoven až krátce po páté hodině ranní.  Od půl třetí hodiny ranní stojí pro poruchu odstavený kamion na sjezdu z dálnice D3 v katastru obce Chotoviny. Komunikace je průjezdná, oprava kamionu by měla začít v dnešních dopoledních hodinách.  U všech těchto událostí policisté zajišťovali bezpečný průjezd ostatních vozidel.
Od ranních hodin dnešního dne již policisté řeší střet dodávky a nákladního vozidla na komunikaci na trase Vlastiboř – Svinky. Nehoda by měla být bez zranění osob, z důvodu úniku PHM jede na místo i HZS. Policisté na místě nehody provoz řídí.
Stav k 08 : 30 hodin. 
      
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
26. března 2013
 
 

vytisknout  e-mailem