Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 27. 1. 2014

Tábor – Zasněžené a namrzlé vozovky potrápily řidiče. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        0 / 7
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              192 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
Ve včerejším zimním počasí řešili policisté na silnicích Táborska, mimo jiné, devět dopravních událostí, z toho sedm dopravních nehod. Ve dvou případech asistovali u vyproštění kamionů v kopcích v okolí obce Radenín, kde před desátou hodinou dopolední a následně po sedmé hodině večerní došlo k zablokování provozu na silnicích.
Všech sedm dopravních nehod se pak naštěstí obešlo bez újmy na zdraví osob. Ve dvou případech došlo ke kolizi vždy tří osobních vozidel, a to v obci Chotoviny a ve Veselí nad Lužnicí. Dále se jednalo o dva střety vždy dvou osobních vozidel v Táboře a Soběslavi, lehkou kolizi osobního vozidla s autobusem v Táboře, poškození nákladního automobilu o předmět ležící na vozovce mezi Soběslaví a Veselím nad Lužnicí a o poškození zaparkovaného osobního vozidla jízdou jiného automobilu v Táboře. Všechny tyto události byly po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny jako nehlásné dopravní nehody udělením blokových pokut viníkům a následným sepsáním europrotokolů.
  
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
28. ledna 2014  

vytisknout  e-mailem