Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 28. 7. 2011

Tábor - Den plný nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod       0 / 8
Počet LZ / TZ / US osob                                           0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                           326 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                   nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nedodržení bezpečné vzdálenosti 
 
Po dvou předcházejících dnech, kdy byl na silnicích Táborska relativní klid, byl včerejší den opět ve znamení zvýšené dopravní nehodovosti. Jen v katastru Plané nad Lužnicí došlo ke čtyřem dopravním událostem.
Maratón osmi dopravních nehod odstartovala hned po šesté hodině ranní havárie osobního vozidla v katastru obce Březnice na Bechyňsku. Do sedmé hodiny ranní se pak ještě střetla dvě osobní auta v Plané nad Lužnicí a další dvě v katastru obce Hodětín. Následně policisté vyjížděli ke kolizi osobního vozidla s cyklistou do Soběslavi a ke střetu motocyklisty s osobním vozidlem do Opařan. Pozdní odpoledne a večer pak dopravní policisté strávili v Plané nad Lužnicí. Na hlavním silničním tahu 1/3 zde krátce před pátou hodinou došlo nejprve ke střetu osobního vozidla s autobusem, o hodinu později se srazila nákladní dodávka a osobní vůz a krátce před půl osmou pak rovnou tři osobní vozidla.
Žádná z nehod si naštěstí nevyžádala újmu na zdraví osob. Se škodou nepřesahující částku 100 000 korun tak byly po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny sepsáním europrotokolů.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
29. července 2011

vytisknout  e-mailem