Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 31. 7. 2014

Tábor – Pozor na rychlost na mokrých silnicích. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        2 / 1
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              240 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě
 
První hlásnou dopravní nehodou včerejšího dne byla havárie osobního vozidla tovární značky Opel Zafira, ke které došlo krátce před jednou hodinou odpolední na silnici v katastru obce Vlastiboř na Soběslavsku. Řidička (30) při projíždění zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost svého automobilu stavu a povaze vozovky, uvedla vůz do smyku a vyjela mimo komunikaci, kde narazila do stromu. Při havárii došlo k lehkému zranění dvou osob, hmotná škoda byla odhadnuta na částku 60 000 korun. Nehoda je předmětem dalšího šetření a protokolárního zpracování dopravních policistů.
Druhou hlásnou dopravní nehodou byla taktéž havárie osobního vozidla, a to tovární značky Hyundai Lantra, jehož řidič krátce po půl sedmé hodině večerní rovněž nepřizpůsobil svou rychlost stavu a povaze vozovky. Při projíždění pravotočivé zatáčky v obci Sudoměřice u Tábora vyjel mimo komunikaci a skončil v přilehlém oplocení pozemku. Vyvázl bez zranění, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 30 000 korun. Z důvodu způsobení škody na jiném majetku tzv. další osoby je uvedená nehoda předmětem následného šetření a protokolárního zpracování dopravních policistů.
Nehlásnou dopravní nehodou pak byl střet osobního automobilu a autobusu MHD v Purkyňově ulici v Táboře. Obešel se bez zranění osob, příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 150 000 korun. Po poskytnutí součinnosti policistů byla tato nehoda vyřešena sepsáním euroformuláře.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
1. srpna 2014  
 

vytisknout  e-mailem