Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 6. 8. 2014

Tábor – Dvě zraněné cyklistky. Hledáme svědky jedné z dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        2 / 1
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             65 500 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                      nesprávný způsob jízdy, střet se zvěří
 
První dopravní událostí včerejšího dne byl střet osobního vozidla se srnčí zvěří, ke kterému došlo krátce před půl čtvrtou hodinou ranní na 70 km dálnice D3 v katastru obce Chotoviny. Nehoda se obešla bez zranění osob, hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 15 000 korun.
 
Druhou dopravní událostí byla kolize osobního vozidla s cyklistkou. Stala se po desáté hodině dopolední na kruhovém objezdu hlavního silničního tahu I/3 na obchvatu města Tábora, v blízkosti obchodního domu Tesco. Při střetu cyklistka utrpěla lehké poranění, které si vyžádalo zásah zdravotnické záchranné služby. Souhrnná hmotná škoda na vozidle a jízdním kole byla odhadnuta na částku 50 500 korun. Nehoda je předmětem dalšího šetření a protokolárního zpracování dopravních policistů.
 
Hledáme svědky dopravní nehody.
Třetí dopravní událostí byl rovněž střet osobního vozidla s cyklistkou. Došlo k němu kolem druhé hodiny odpolední na silnici druhé třídy v katastru obce Malšice. Cyklistka (17), která přijížděla k uvedené obci ve směru od Tábora, byla ve vzdálenosti přibližně 500 m před vjezdem do obce předjížděna osobním vozidlem s přívěsem. Při dokončování předjíždění mělo dojít ke střetu jízdního kola s přívěsným vozíkem, následkem čehož cyklistka havarovala. Řidič osobního vozidla na místě nezastavil a pokračoval v jízdě. Dívka utrpěla lehké poranění a byla k ošetření a dalšímu pozorování převezena do nemocnice.
Vyzýváme tímto řidiče uvedeného osobního vozidla s přívěsem, který okolo druhé hodiny po polední přijížděl do obce Malšice ve směru od Tábora, aby kontaktoval táborské dopravní policisty a podal k události vysvětlení. Učinit tak může po telefonní domluvě na telefonním čísle 974 238 250, 251, 252, 253, případně na lince číslo 158, na služebně táborských dopravních policistů, která se nachází v budově Dálničního oddělení PČR Chotoviny u nájezdu na 70 km dálnice D3, případně po domluvě i na jiné policejní služebně. Zároveň žádáme každého, kdo by měl k uvedené dopravní události, zejména k identifikaci uvedeného vozidla s přívěsem, jakékoliv další informace, aby je sdělil policistům na výše uvedených kontaktech. Děkujeme.
 
Na kolize vozidel s cyklisty opětovně upozorňujeme. Nabádáme jak řidiče vozidel, tak cyklisty, k dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu a zejména ke vzájemné ohleduplnosti a opatrnosti.        
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
7. srpna 2014  

vytisknout  e-mailem