Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 9. 11. 2011 + dnešní ranní informace

Tábor - Řídili pod vlivem alkoholu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 1
Počet LZ / TZ / US osob                                            2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                            51 100 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                     nesprávný způsob jízdy, 2x alkohol
 
Jedinou nehlásnou dopravní nehodou včerejšího dne, která byla po poskytnutí součinnosti policistů vyřešena sepsáním europrotokolů, byla ranní kolize tří osobních vozidel v ulici Kpt. Jaroše v Táboře. Obešla se bez zranění osob, hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 40 000 korun.
Další nehody již podléhaly policejnímu protokolárnímu zpracování. První z nich byla kolize osobního vozidla a cyklisty, ke které došlo po osmé hodině ranní na Budějovické ulici v Táboře. Nehoda skončila naštěstí pouze drobným poraněním cyklisty a hmotnou škodou ve výši odhadem 100 korun. Při druhé dopravní nehodě, ke které došlo po osmé hodině večerní na silnici mezi Veselím nad Lužnicí a obcí Zlukov, byl poškozeným rovněž cyklista. S poraněnou hlavou byl nalezen v příkopu silnice, na místě tak vedle policistů zasahovali i zdravotníci. Následné policejní šetření však ukázalo, že muž je opilý a úraz si způsobil sám pádem z kola. Jeho jednání tak bude mít dohru u správního orgánu.
Od druhé hodiny ranní dnešního dne pak policisté řešili případ jízdy poškozeného vozidla centrem města Tábora. Jejich prvotní šetření ukázalo hned několik podezření. Za volantem seděl opilý mladý muž, při jízdě havaroval a poškodil sloup veřejného osvětlení, řídil v době, kdy mu byl vysloven trest zákazu řízení motorových vozidel a navíc použil vůz bez vědomí jeho majitele. Všechny tyto skutečnosti jsou předmětem dalšího policejního šetření. Je více než zřejmé, že mladíkova noční jízda tak bude mít opět dohru před soudem.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
10. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem