Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 15. – 17. 2. 2013

Tábor – Dva neznámí pachatelé. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        2 / 4
Počet LZ / TZ / US osob                                             1 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             160 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, střet se zvěří
 
U dvou z uvedených šesti dopravních nehod pátrají policisté po neznámých pachatelích.
K první z těchto nehod došlo krátce po šesté hodině večerní soboty dne 16. února 2013 v ulici Pražského povstání na Pražském sídlišti v Táboře. Přibližně uprostřed uvedené ulice, v prostoru u výměníkové stanice, došlo ke střetu osobního vozidla a chodce. Řidič, zřejmě osobního vozu tovární značky Škoda Octavia, blíže neurčené tmavé barvy, při couvání z parkovacího místa narazil do procházejícího chodce, muže středního věku. Ten následkem nárazu utrpěl poranění dolních končetin, které si vyžádalo následné ošetření v táborské nemocnici. Řidič vozidla po střetu nezastavil a z místa odjel. Policisté tímto žádají uvedeného řidiče, aby se přihlásil táborským dopravním policistům na jejich služebně v budově Územního odboru PČR Tábor v Soběslavské ulici číslo 2763, případně na lince 974 238 250 a podal k události vysvětlení. Stejně tak policisté žádají případné svědky této nehody, ať již další řidiče či chodce, kteří ulicí Pražského povstání v uvedené době projížděli či procházeli, případně obyvatele okolních domů, kteří událost mohli vidět z oken, aby své informace předali policistům na výše uvedených kontaktech či cestou linky číslo 158.
Druhou nehodou s neznámým pachatelem je pak střet dvou osobních vozidel, ke kterému došlo okolo půl šesté hodiny večerní neděle dne 17. února 2013, přibližně jeden kilometr za obcí Dráchov ve směru na obec Záluží. Při projíždění zatáčky zde došlo k bočnímu střetu vozidel. Jeden z řidičů na místě, tak, jak mu určuje zákon, zastavil, druhý však toto nařízení nerespektoval, po střetu ani nezastavil a z místa ujel. Policisté po něm pátrají. Rovněž na tohoto řidiče apelujeme, aby se přihlásil a podal k události vysvětlení. Stejně tak žádáme každého, kdo by mohl přispět k vypátrání tohoto řidiče jakoukoliv důvodnou informací, aby ji předal dopravním policistům na telefonním čísle 974 238 250 či lince číslo 158. Děkujeme.    
   
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
18. února 2013
 
 

vytisknout  e-mailem