Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 16. – 18. 5. 2014

Tábor – Náročný víkend – Šestnáct dopravních nehod, devět zraněných. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        8 / 8
Počet LZ / TZ / US osob                                              7 / 2 / 0
Hmotné škody                                                             1 089 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                      nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nesprávné předjíždění, střet se zvěří
 
Nejvážnější dopravní nehodou byl čelní střet dvou osobních vozidel, a to VW Sharan a Škody Favorit, ke kterému došlo krátce před devátou hodinou nedělního večera na hlavním silničním tahu I/19 v katastru obce Lejčkov. Ve VW cestovaly čtyři osoby (dva dospělí, dvě děti), které naštěstí neutrpěly žádná poranění. Ve Škodě Favorit pak cestovalo pět osob, kdy dvě utrpěly těžká a další dvě pak lehká zranění. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.
Příčina, průběh a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření policistů, stejně jako to, zda řidič favoritu neřídil pod vlivem alkoholu. Komunikace byla zcela zablokována. Objízdná trasa byla možná pouze pro osobní vozidla, řidiči nákladních automobilů museli počkat na zprůjezdnění komunikace. Provoz byl plně obnoven až krátce před půlnocí.
Rovněž při dalších nehodách došlo ke zranění osob. Naštěstí se jednalo již jen o lehká poranění. Tři osoby se zranily při střetech vždy dvou osobních vozidel, jeden řidič utrpěl zranění při havárii svého vozu, které přetočil na střechu a zranění utrpěl rovněž jeden chodec při kolizi s osobním vozidlem.
 
Zastav jízdu smrti - I. d.č..jpgPřipomínáme tímto, že úrazů na silnicích Jihočeského kraje přibývá. Apelujeme na řidiče, aby jízdě vždy věnovali maximální pozornost a striktně se řídili pravidly bezpečnosti silničního provozu.
Zapojte se aktivně do kampaně jihočeské policie a pomozte nám "Zastavit jízdu smrti".
http://www.policie.cz/clanek/zastav-jizdu-smrti.aspx 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
19. května 2014

vytisknout  e-mailem