Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 19. – 21. 4. 2013

Tábor – Dvě zraněné osoby. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 8
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              405 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě, alkohol
 
Dopravními nehodami, které si vyžádaly zranění osob, byl střet nákladního a osobního vozidla v Plané nad Lužnicí, ke kterému došlo krátce po jedné hodině odpolední dne 19. dubna 2013, a dále pak havárie osobního vozidla na silnici mezi obcemi Lom a Maršov, která se stala po osmé hodině večerní neděle dne 21. dubna 2013. Na místě proto vedle policistů zasahovala i ZZS, která zraněné osoby převezla po ošetření na místě do nemocnice. Hmotné škody na vozidlech byly při těchto nehodách odhadnuty na částky 60 000 a 50 000 korun. Další hlásnou dopravní nehodou byl střet dvou vozidel v Táboře – Čekanicích, ke kterému došlo po sedmé hodině ranní dne 19. dubna 2013. Nehoda se obešla bez zranění osob, u jednoho z řidičů však policisté naměřili hladinu alkoholu v dechu ve výši dvou promile.
Stále častěji se pak stává, že řidiči svou jízdou poškodí zaparkované vozidlo a z místa bez vyřešení situace odjedou. Jen za uplynulý víkend byly policistům na Táborsku nahlášeny čtyři takovéto případy.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
22. dubna 2013  
 

vytisknout  e-mailem