Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 22. – 24. 3. 2013 + dnešní ranní informace

Tábor – Námraza na silnici! (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 0
Počet LZ / TZ / US osob                                              1 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              157 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                        nesprávný způsob jízdy, nepřiměřené rychlost
 
Nejvážnější dopravní nehodou uplynulého víkendu byl střet dvou osobních vozidel na dálnici D3. Došlo k ní před půl desátou hodinou dopolední soboty 23. března 2013 v prostoru před ukončením dálničního úseku v Táboře – Měšicích. Následkem čelního střetu došlo ke zranění jednoho z řidičů, který byl následně převezen ZZS na ošetření do nemocnice. Příčinou nehody se dle prvotního šetření jeví nepřiměřená rychlost a z ní vyplývající přejetí do protisměru. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 130 000 korun.
Dalšímu hlásnými nehodami byly havárie nákladního vozidla v ulici Pod Tržním náměstím a osobního vozidla v Táboře – Náchodě. Jejich hlásná povinnost vyplynula ze způsobení škody na tzv. jiném majetku další osoby.
 
Dnešní ranní informace.
Na Táborsku drobně sněží a na silnicích se vytváří námraza. Policisté již od časných ranních hodin řeší pět dopravních událostí, a to střet nákladního a osobního vozidla na obchvatu města v prostoru nájezdu hlavního silničního tahu 1/19 na dálnici D3, dále dvě havárie osobních vozidel na Veselsku, jednu havárii osobního vozidla na hlavním silničním tahu 1/3 u Plané nad Lužnicí a drobnou kolizi dvou autobusů v centru města Tábora.
Uvedený stav je k 08:30 hodin. Všechny silnice na Táborsku jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností, námrazu lze očekávat nejen ve vyšších polohách okresu. Upozorňujeme proto řidiče, aby řízení svých automobilů věnovali maximální pozornost a zejména rychlost svých vozidel přizpůsobili stavu a povaze vozovky.     
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
25. března 2013

vytisknout  e-mailem