Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 25. a 26. 5. 2013

Tábor – Osm dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        6 / 2
Počet LZ / TZ / US osob                                              1 / 1 / 1
Hmotné škody                                                              378 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nedání přednosti v jízdě, nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, alkohol
 
O sobotní tragické dopravní nehodě na Chotovinsku, která si vyžádala úmrtí řidičky a těžké zranění jejího spolujezdce, nezletilého chlapce, jste byli aktuálně informováni krajským dosahem.
Další dopravní nehodou, která si již naštěstí vyžádala pouze drobné poranění, byla kolize osobního vozidla s chodcem (chlapec 14 let), ke které došlo po jedenácté hodině nedělního dopoledne v prostoru náměstí Františka Křižíka v Táboře. Dle prvotního šetření měl chlapec přecházet vozovku mezi v koloně stojícími vozidly a náhle vstoupit před automobil, který projížděl z druhé strany. Nehoda je předmětem dalšího policejního šetření.
Další závažnou dopravní nehodu způsobil řidič, který v sobotních časných ranních hodinách projížděl Třebízského ulicí v Táboře. Ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil předchozím požitím alkoholu, nezvládl řízení, havaroval a poškodil další dvě v ulici zaparkovaná vozidla. Odborné měření prokázalo hodnotu přes dvě promile alkoholu v jeho dechu. Řidič se tak dopustil trestného činu, konkrétně přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté jeho jednání zpracují formou zkráceného přípravného řízení. O potrestání bude rozhodovat soud. Vedle peněžitého trestu nebo zákazu činnosti hrozí řidiči trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let.     
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
27. ledna 2013  
 

vytisknout  e-mailem