Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 26. – 28. 4. 2013

Tábor – Pět zraněných osob. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        2 / 5
Počet LZ / TZ / US osob                                              5 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              215 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nedání přednosti v jízdě, nesprávný způsob jízdy, střet se zvěří
 
Nejvážnější dopravní nehodou uplynulého víkendu byl střet dvou osobních vozidel, ke kterému došlo hodinu po půlnoci z 27. na 28. dubna 2013 na křižovatce silnic v katastru obce Chotoviny na Táborsku. Následkem kolize došlo k lehkému zranění celkem pěti osob. Emoce na místě události vygradovaly až k agresivnímu chování některých z účastníků, policisté tak vedle šetření nehody museli na místě zajistit i klid a pořádek. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na souhrnnou částku 100 000 korun. Příčinou střetu bylo nedání přednosti v jízdě.
Další nehodou, která podléhala policejnímu protokolárnímu zpracování, bylo poškození fasády domu v centru města Tábora, které bylo s největší pravděpodobností způsobeno jízdou neznámého nákladního vozidla. Jeho řidič však na místě nezastavil a událost neřešil. Policisté po něm pátrají.
Další pět nehod se již obešlo bez zranění osob a ani dle dalších skutečností nepodléhaly oznamovací povinnosti hlásné dopravní nehody. Byly tak po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny sepsáním europrotokolů. Na místě je pak opět upozornit na množící se případy střetů vozidel se srnčí zvěří. Za uplynulý víkend to byly další dva střety, a to na Veselsku.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
29. dubna 2013 
 

vytisknout  e-mailem