Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 27. 4. - 1. 5. 2012

Tábor - Cyklisté a motorkáři. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V průběhu uvedeného období, kdy zavládlo letní počasí, vyjeli na silnice ve zvýšené míře též cyklisté a motorkáři. Je tedy nutné s nimi počítat, a to zejména v souvislosti s bezpečností silničního provozu. První nehody a kolize na sebe nenechaly dlouho čekat.
Krátce před polednem dne 27. dubna došlo ke střetu motocyklisty a osobního vozidla v centru Veselí nad Lužnicí. Nehoda si vyžádala zranění motorkáře, hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 35 000 korun. Příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Podobná nehoda se stala i v odpoledních hodinách soboty dne 28. dubna na křižovatce silnic u obce Čenkov na Malšicku. Po střetu s osobním vozidlem došlo rovněž ke zranění motocyklisty. Příčinou bylo opět nedání přednosti v jízdě, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 40 000 korun. Míra zavinění jednotlivých kolizí je předmětem dalšího policejního šetření.
V průběhu uvedeného období vyjížděli policisté i dvěma případům zraněných cyklistů. Šetření potvrdila, že k jejich zranění došlo pádem na vozovku bez účasti či zavinění ze strany jiných osob.
Policisté proto nabádají všechny účastníky silničního provozu k opatrnosti, obezřetnosti, ohleduplnosti, toleranci a zejména pak k dodržování všech pravidel PESIPu.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
2. května 2012
 
 

vytisknout  e-mailem