Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 28. 2. – 2. 3. 2014

Tábor – Každý den pouze jedna dopravní nehoda. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        1 / 2
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              146 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nedání přednosti v jízdě, nesprávný způsob jízdy
 
Páteční dopravní nehodou byla kolize dvou osobních automobilů, ke které došlo krátce po čtvrté hodině odpolední na ulici Kpt. Jaroše v Táboře. Obešla se bez zranění osob, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 60 000 korun. Příčinou byl nesprávný způsob jízdy.
Sobotní dopravní nehodou pak byl střet osobního vozidla a autobusu na křižovatce ulic Jesenského a Vožická v Táboře. Obešel se rovněž bez újmy na zdraví osob, příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 70 000 korun.
Obě tyto události nepodléhaly oznamovací povinnosti hlásné dopravní nehody a byly tak po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny udělením blokových pokut viníkům a následným sepsáním euroformulářů.
Nedělní nehodou byla havárie osobního vozidla, ke které došlo po osmé hodině večerní na třídě Dr. E. Beneše v Soběslavi. Z důvodu nesprávného způsoby jízdy vyjel řidič mimo komunikaci a poškodil oplocení přilehlého pozemku. Z důvodu způsobení hmotné škody na tzv. jiném majetku další osoby podléhala tato událost policejnímu protokolárnímu zpracování. Řidič z havárie vyvázl bez zranění, souhrnná hmotná škoda na vozidle a poškozeném oplocení byla odhadnuta na částku 16 000 korun.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
3. března 2014  

vytisknout  e-mailem