Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny 3. – 5. 1. 2014 + dnešní dopolední informace

Tábor – Pozor na namrzající vozovku. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        0 / 7
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             170 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, střet se zvěří
 
Uplynulý víkend se na silnicích Táborska, co se týče dopravní nehodovosti, obešel bez závažnějších problémů. Policisté vyjížděli k jednomu střetu dvou osobních vozidel v Táboře, dále ke dvěma případům poškození zaparkovaných vozidel v Táboře a v Soběslavi, která byla s největší pravděpodobností způsobena jízdou jiných automobilů a následně ke čtyřem případům střetů vozidel se srnčí zvěří, a to na silnice v katastru obci Malšice, Chýnova, Dražic a Veselí nad Lužnicí. Všechny tyto události se obešly bez újmy na zdraví osob, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 170 000 korun.
 
V dnešních dopoledních hodinách pak policisté řešili již dvě havárie osobních vozidel a to na Malšicku. V obou případech řidiči z důvodu nepřiměřené rychlosti stavu a povaze namrzlé vozovky neudrželi své automobily na vozovce a po sjetí do příkopu převrátili svá vozidla na střechu. Jedna z havárií se obešla bez zranění, při druhé byly zraněny dvě osoby. Hmotná škoda je odhadována na částky 35 000 a 140 000 korun.
Upozorňujeme proto řidiče, aby vzhledem k povětrnostním podmínkám bedlivě sledovali stav vozovek a zejména v místech, kde lze očekávat námrazu, snížili rychlost a věnovali řízení svých automobilů maximální pozornost.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
6. ledna 2014  
 

vytisknout  e-mailem