Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za dny od 2. do 4. 5. 2014

Tábor – Devět dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 6
Počet LZ / TZ / US osob                                              1 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              400 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, střet se zvěří, alkohol
 
První hlásnou dopravní nehodou byl střet motocyklisty s nákladní vozidlem, ke kterému došlo krátce před půl třetí hodinou pátečního odpoledne na silnici v katastru obce Myslkovice. Motocyklista utrpěl lehké poranění, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 20 000 korun. Příčinou byla nepřiměřená rychlost.
Stejnou příčinu měla i další hlásná dopravní nehoda, a to havárie osobního vozidla tovární značky Ford. Jeho řidič po páté hodině sobotního odpoledne při jízdě ve Veselí nad Lužnicí nepřizpůsobil svou rychlost stavu a povaze mokré vozovky, uvedl svůj vůz do smyku a skončil mimo komunikaci, kde poškodil oplocení přilehlého objektu. On i jeho spolujezdec naštěstí vyvázli bez újmy na zdraví, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 45 000 korun.
Třetí hlásnou dopravní nehodou pak byla rovněž havárie osobního automobilu. Došlo k ní v jednu hodinu po půlnoci ze soboty na neděli, a to na kruhovém objezdu na Soběslavské ulici, přímo před budovou Územního odboru PČR v Táboře. Řidička osobního vozidla tovární značky VW projela kruhovou křižovatku rovně a skončila tak na vyvýšeném prostředním ostrůvku. Vyvázla bez zranění, souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 60 000 korun. Příčina byla více než zřejmá. Následná odborná zkouška potvrdila téměř dvě promile alkoholu v dechu řidičky. Její jízda tak bude mít dohru před soudem, kde se bude zodpovídat ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Mimo asistence u dvou nehlásných dopravních nehod, kterými byly střety vždy dvou osobních vozidel v ulicích města Tábora, řešili policisté rovněž čtyři případy střetů vozidel se srnčí zvěří, kdy hmotná škoda na vozidlech dosáhla souhrnné částky 110 000 korun a dále dva případy výskytu chodců na 86 a 98 km dálnice D3.        
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
5. května 2014 
 
 

vytisknout  e-mailem