Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za uplynulý víkend + dnešní ranní informace

Tábor – Během hodiny pět dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V průběhu uplynulého víkendu byl na silnicích Táborska relativní klid. Vážnějšími dopravními událostmi byly pouze dvě havárie osobních vozidel. K první z nich došlo sobotního podvečera na hlavním silničním tahu 1/3 v katastru obce Roudná. Řidička osobního vozidla tovární značky Citroen Saxo, ve snaze vyhnout se hejnu divokých kachen, nacházejících se v jejím jízdním pruhu, strhla řízení, uvedla vozidlo do smyku a vyjela mimo komunikaci, kde se automobil převrátil na střechu. Hrozivě vypadající dopravní nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších poranění, pouze s hmotnou škodou na vozidle ve výši 30 000 korun. Druhá nehoda, ke které došlo téhož dne před jedenáctou hodinou večerní, si již vyžádala zranění dvou osob. Řidič vozidla tovární značky Škoda Felicia, který, jak se následně ukázalo, usedl za volant automobilu po požití alkoholu, nezvládl v katastru obce Vesce na Soběslavsku řízení a se svým vozem narazil do stromu. Zranil sebe i svého spolujezdce. Na místě tak vedle policistů zasahovala i ZZS. Škoda na vozidle dosáhla částky 20 000 korun.
 
Dnešní ráno, kdy na Táborsku opět nasněžilo, je ve znamení nesjízdných úseků a dopravních nehod. Silničáři byli policií informováni zejména o nesjízdnosti silnic 2. a 3. tříd. Mezi půl osmou a půl devátou hodinou ranní pak policisté vyjížděli hned k pěti dopravním nehodám. Řidiči bourali jak ve městě Táboře, tak na Veselsku a Plánsku. Nehody se naštěstí dle prvního oznámení obešly bez zranění osob. Pro rychlé zvládnutí situace „postavili“ dopravní policisté druhou výjezdovou skupinu dopravních nehod a rovněž i ostatní policisté se při výkonu zaměřují prioritně na bezpečnost na silnicích.
Vyzýváme proto řidiče, aby respektovali dopravní situaci a řízení svých vozidel věnovali zvýšenou pozornost a zejména rychlost svých vozidel přizpůsobili stavu a povaze vozovky.
   
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
4. února 2013
 

vytisknout  e-mailem