Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika duben 2010 

V měsíci dubnu 2010 zadokumentovali a prošetřovali policisté Skupiny dopravních nehod v Trutnově 43 dopravních nehod. V porovnání s měsícem březnem 2010 poklesla nehodovost o šestadvacet nehod. Ve čtvrtém měsíci roku 2010 naštěstí nedošlo k žádnému úmrtí na silnicích, nehody si ovšem vyžádaly tři těžká a třiadvacet lehkých zranění účastníků silničního provozu.

V průběhu měsíce dubna 2010 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 43 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o devět těchto nezodpovědných řidičů méně. Od počátku letošního roku do konce měsíce dubna policisté na Trutnovsku odhalili již celkem 167 podnapilých.
 
Jako jeden z největších problémů měsíce dubna je opět nedodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 576 řidičů. Počty neukázněných řidičů se měsíc od měsíce zvyšují. Oproti měsíci březnu 2010 jde téměř o osmdesát takových provinilců. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 114 občanů. Devět řidičů porušilo zákaz a během jízdy telefonovali s hovorovým zařízením v ruce. Nepoužívání bezpečnostních pásů a telefonování při jízdě je srovnatelné s minulým obdobím. U 151 případů odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v dubnu 2010 vyřešili na místě celkem 978 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 854 tisíc korun. Policisté se zaměřují i na další účastníky silničního provozu jako jsou cyklisti a chodci. Těmto účastníkům bylo uloženo 46 blokových pokut ve výši 10.600 korun.

I v nadcházející době policisté slibují řidičům, že budou provádět zvýšený dohled a kontroly nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, a to zejména v úsecích, kde řidiči nedodržují předepsanou rychlost.
nprap. Věra Krejčová
3. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem