Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika listopad 2011 

V měsíci listopadu letošního roku zadokumentovali a prošetřovali policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově 66 dopravních nehod. Muži a ženy v bílých košilích zpracovali i dalších 18 kolizí a s účastníky byl sepsán společný záznam o dopravní nehodě pro pojistitele, tzv. euroformulář.  V předposledním měsíci roku 2011 došlo při dopravních nehodách na silnicích Trutnovska k pěti těžkým zraněním a patnáct účastníků bylo zraněno lehce. V souvislosti s nehodami zemřela v našem regionu jedna osoba.

V průběhu měsíce listopadu 2011 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 22 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o šest nezodpovědných více. 
 
Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 31 občanů. Pouze dva řidiči byli přistiženi při telefonování s hovorovým zařízením v ruce. U 37 případů odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v listopadu 2011 vyřešili na místě celkem 336 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 208 500 korun. 

Největší podíl na nehodách v zimním období mají namrzlé vozovky, nepřiměřená rychlost a nepozornost řidičů, kdy někdy až zbytečně dochází ke kolizím. Policie apeluje na motoristy, aby zejména v ranních a nočních hodinách jezdili hodně opatrně.

V těchto měsících by každé vozidlo mělo mít zimní obutí. Jde nám především o bezpečnost nás všech.

nprap. Věra Krejčová
2. 12. 2011

Rozbor dopravních nehod

vytisknout  e-mailem