Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika březen 2011 

Ve třetím měsíci březnu letošního roku zadokumentovali a prošetřovali policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově 52 dopravních nehod. Muži a ženy v bílých košilích zpracovali i dalších 25 kolizí a s účastníky byl sepsán společný záznam o dopravní nehodě pro pojistitele, tzv. euroformulář.  V březnu 2011 došlo při dopravních nehodách na silnicích Trutnovska k jednomu těžkému zranění a třináct účastníků bylo zraněno lehce. V souvislosti s nehodami nedošlo v měsíci březnu k žádnému úmrtí.

V průběhu března 2011 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 32 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o 6 těchto nezodpovědných řidičů více.
 
Nejvíce porušovaným dopravním přestupkem motoristů v regionu je nedodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 324 řidičů. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 91 občanů. Pětadvacet řidičů porušilo zákaz a během jízdy telefonovali s hovorovým zařízením v ruce. U 59 případů odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v březnu 2011 vyřešili na místě celkem 595 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 533 800 korun. 

Jelikož řidiči často nedodržují předepsanou rychlost, budou policisté i nadále průběžně provádět zvýšený dohled a kontrolu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, zejména v těch úsecích, kde se dopouštějí přestupků. 

Od počátku letošního roku by měl mít každý řidič novou povinnou výbavu, jejíž součástí je autolékárnička a motolékárnička. Ve všech motorových vozidlech je povinnost vozit oděv s reflexními prvky.

nprap. Věra Krejčová
4. 4. 2011
 

Dopravní nehody březen 2011

 

vytisknout  e-mailem