Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika září 2010 

V měsíci září 2010 zadokumentovali a prošetřovali policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově 57 dopravních nehod. V porovnání s měsícem srpnem 2010 klesla nehodovost o patnáct nehod. V devátém měsíci roku 2010 došlo na silnicích Trutnovska k jednomu úmrtí, nehody si vyžádaly i jedno těžké a devatenáct lehkých zranění účastníků silničního provozu.

V průběhu měsíce září 2010 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 25 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o 77 těchto nezodpovědných řidičů více. Od počátku letošního roku do konce měsíce září se jedná celkem o 396 podnapilých motoristů.

Nejvíce porušovaným dopravním přestupkem motoristů v regionu je nedodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 73 řidičů. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 78 občanů. Jeden řidič porušil zákaz a během jízdy telefonoval s hovorovým zařízením v ruce. U 79 případů odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v září 2010 vyřešili na místě celkem 303 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 201 700 korun. 

I v nadcházející době policisté budou provádět zvýšený dohled a kontroly nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, a to zejména v úsecích, kde řidiči nedodržují předepsanou rychlost.

Policie žádá motoristy, aby v nastávajících podzimních dnech jezdili na silnicích opatrně a chovali se ohleduplně vůči dalším účastníkům silničního provozu. Velký podíl na dopravních nehodách má proměnlivé počasí, kdy je špatná viditelnost a mokré vozovky. Zejména z důvodu nepřiměřené rychlosti dochází ke zbytečným dopravním nehodám.
nprap. Věra Krejčová
4. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem