Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika červen 2011 

V měsíci červnu 2011 zadokumentovali a prošetřovali policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově 56 dopravních nehod. Muži a ženy v bílých košilích zpracovali i dalších 22 kolizí a s účastníky byl sepsán společný záznam o dopravní nehodě pro pojistitele, tzv. euroformulář.  V šestém měsíci letošního roku došlo při dopravních nehodách na silnicích Trutnovska ke třem těžkým zraněním a osmadvacet účastníků bylo zraněno lehce. V souvislosti s nehodami nedošlo v měsíci červnu na našich silnicích k žádnému úmrtí.

V průběhu června 2011 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 28 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o 15 těchto nezodpovědných řidičů více.
 
Nejvíce porušovaným dopravním přestupkem motoristů v regionu je nedodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 290 řidičů. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 47 občanů. Nebyl zjištěn ani jeden řidič, který by porušil zákaz a během jízdy telefonoval s hovorovým zařízením v ruce. U 30 případů odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v červnu 2011 vyřešili na místě celkem 441 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 416 500 korun

Policisté i nadále budou na Trutnovsku průběžně provádět zvýšený dohled a kontrolu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v úsecích, kde řidiči často nedodržují předepsanou rychlost a dopouští se přestupků.

Během letních měsíců je na silnicích zvýšený provoz, na nehodovost mají vliv i vysoké teploty, které snižují pozornost řidičů za volantem. Policie žádá motoristy, aby jezdili se zvýšenou opatrností a chovali se ohleduplně k dalším účastníkům silničního provozu.

nprap. Věra Krejčová
7. 7. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Trutnovsko

Jívka 6.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Rudník 6.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Javorník 19.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Javorník 19.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Rudník 22.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Svoboda 28.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Hajnice 28.6. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Hajnice 28.6. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem