Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika březen 2010 

V měsíci březnu 2010 zadokumentovali a prošetřovali policisté skupiny dopravních nehod v Trutnově 69 dopravních nehod. Oproti únoru poklesla nehodovost o deset nehod. Ve třetím měsíci roku 2010  nedošlo k žádnému úmrtí na silnicích, nehody si ovšem vyžádaly sedm těžkých a osmnáct lehkých zranění účastníků silničního provozu.

V průběhu měsíce března 2010 policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 38 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili těchto nezodpovědných řidičů o 33  více. Od počátku letošního roku do konce měsíce března policisté na Trutnovsku odhalili  celkem již 124 podnapilých řidičů.
 
Jako jeden z největších problémů měsíce března je dodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 496 řidičů. To je mohonásobně více oproti minulým měsícům. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 112 občanů. Osmnáct řidičů porušilo zákaz a během jízdy telefonovalo s hovorovým zařízením v ruce. Nepoužívání bezpečnostních pásů a telefonování při jízdě má oproti minulým obdobím mírně vzestupnou tendenci. U 150 případů odhalili policisté při běžných kontrolách na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.
 
Dopravní policisté v březnu 2010 vyřešili na místě celkem 943 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou 842 tisíc korun. Policisté se zaměřují i na další účastníky silničního provozu jako jsou cyklisti a chodci. Těmto účastníkům bylo uloženo 71 blokových pokut ve výši 16.800 korun.

Jelikož se zvyšují počty řidičů, kteří nedodržují předepsanou rychlost v daných úsecích, budou policisté v trutnovském regionu provádět zvýšený dohled a kontroly nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.
nprap. Věra Krejčová
7. 4. 2010

vytisknout  e-mailem