Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost za minulý týden

LOUNY - Statistika; Řízení pod vlivem; Nehoda motorkáře 

Statistika

Minulý týden se na silnicích lounského okresu odehrálo celkem 17 dopravních nehod. Čtyři lidé byli při nich lehce zraněni, škoda se vyšplhala na 1 248 tisíc korun. O víkendu vyjížděli policisté k 8 dopravním nehodám, při kterých utrpěly lehčí újmu na zdraví dvě osoby. Škoda byla vyčíslena na 448 000 Kč. Příčiny: nesprávný způsob jízdy , nepřiměřená rychlost.

Řízení pod vlivem

Téměř s pěti promilemi alkoholu řídil osobní automobil zn. Škoda Favorit muž středního věku v Konětopech. Když jej hlídka dopravních policistů v pátek, kolem 22. hodiny, kontrolovala, jevil značné známky opilosti. Při první dechové zkoušce mu policisté naměřili 4, 92 promile alkoholu, přičemž muž s touto hodnotou nesouhlasil, byl velmi agresivní a žádal lékařské vyšetření spojené s odběrem krve na zjištění alkoholu. Policisté jej proto převezli do nemocnice, kde mu zdravotníci odebrali krev. Zároveň u něj policisté provedli druhou dechovou zkoušku, která po necelé hodině od první zkoušky ukázala 4, 21 promile alkoholu v dechu. Dohru bude mít celý případ na kriminální policii, jelikož je muž podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nehoda motorkáře

Obrovské štěstí měl 43letý motorkář, který se v neděli, krátce po poledni, vyboural na motocyklu zn. Honda VFR 800 a vyvázl bez zranění. Nehoda se udála na silnici II. třídy č. 250 ve směru od obce Hrádek na Břvany. Motocyklista nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu, povaze vozovky a dalším okolnostem a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk. Částečně vjel do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího nákladního vozidla zn. Renault. Jen čirou náhodou vyvázl motorkář z nehody nezraněn, nepožadoval ani žádné lékařské vyšetření. Alkohol nebyl u řidičů zjištěn. Škoda na obou vozidlech činí bezmála 200 000 Kč. Policisté vyřídili tuto událost jako malou dopravní nehodu, motocyklista zaplatil blokovou pokutu ve výši 2 tisíc korun.     

vytisknout  e-mailem