Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost za včerejší den

Strakonicko – Vozidla se stala na zasněžených silnicích neovladatelná.  

Včerejšího dne řešili policisté celkem 10 dopravních nehod, při kterých 5 osob utrpělo lehká zranění. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 576 000 korun.
 
Dopravní nehody se zraněním:
 
Pondělí 14. ledna 2013
 
čas 09:40 - nehoda u obce Kocelovice na Blatensku, silnice II. třídy
Řidič osobního automobilu Cotröen Berlingo havaroval před obcí Kocelovice, kde narazil do stromu. Jel ve směru od Hornosína na Kocelovice a při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla na zasněžené vozovce, s vozidlem dostal smyk a narazil do stromu. Při nehodě utrpěl lehké zranění spolujezdec ve vozidle. Škoda je vyčíslena na 100 000 korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
čas 12:10 - nehoda na křižovatce III. třídy v katastru obce Štěkeň
Řidič vozidla Citröen Berlingo jel od Čejetic na Štěkeň, po silnici III. třídy, kdy při projíždění křižovatky mírnou levotočivou zatáčkou dostal na zledovatělé vozovce smyk, vjel do protisměru a zde se střetl s řidičem vozidla stejné značky. Při nehodě oba řidiči vozidel utrpěli lehká zranění. Škoda na vozidlech je vyčíslena na 150 000 korun (90 000,-Kč, 60 000,-Kč).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
čas 13:30 – nehoda ve směru na Modlešovice , v katastru obce Strakonice, silnice III. třídy
Řidička škody felicie jela ve směru na obec Modlešovice, kdy nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu vozovky a na zasněžené vozovce dostala s vozidlem smyk. Neovladatelný vůz se přetočil a narazil do vozidla Ford Mondeo. Při nehodě utrpěla řidička ve felicii lehké zranění. Hmotná škoda na vozidle Škoda Felicia činí 20 000 korun a na fordu 110 000 korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
čas 15:10 – nehoda na Blatensku, v katastru obce Lnáře, silnice II. třídy
Řidič nákladního automobilu Tatra s návěsem nedal na křižovatce silnic II. a III. třídy u obce Lnáře přednost řidiči osobního automobilu Peugeot, který jel po hlavní silnici ve směru od Lnář směrem na obec Pole. Při srážce utrpěl řidič vozidla zn. Peugeot lehké zranění. Celková hmotná škoda na vozidlech je vyčíslena na 60 000 korun, z toho 50 000 korun na peugeotu.
 
 
Dalších šest dopravních nehod, které se staly ve Strakonicích, u Řepice, u Štěkně a Rovné, se obešly bez zranění.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
15. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem