Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní nehody 15.8. - 17.8.2008

Za poslední tři dny v týdnu došlo na Chrudimsku k devatenácti nahlášeným nehodám, při kterých byly zraněny tři osoby lehce a jedna těžce. Škoda, vzniklá při těchto nehodách, byla odhadnuta na více než 1 500 000 Kč.
 
Alkohol za volantem
15.8.2008 v 4:50 hod. vyjížděl v Chrudimi od benzínové čerpací stanice dvaapadesátiletý muž ze Slatiňan. Nerespektoval dopravní značku o přednosti v jízdě a vjel s vozem Opel Vectra na hlavní silnici v době, kdy z levé strany přijíždělo vozidlo Citroen Xara Picaso. Při střetu nedošlo ke zranění osob a škoda na vozidlech byla odhadnuta na 9 000 Kč. Při dechové zkoušce byla u řidiče vozu Opel naměřena hodnota 2,24 promile alkoholu. Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz.
 
Tatra 815 narazila do stromu
15.8.2008 v 6:45 hod. na silnici I. třídy mezi obcemi Chrudim a Kočí nepřizpůsobil čtyřicetiletý muž z Náchoda rychlost jízdy vozidla Tatra 815 s nákladním přívěsem stavu vozovky a svým schopnostem, při průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk, sjel do protilehlého silničního příkopu, kde se přívěs při nárazu do vzrostlého stromu rozdělil na dvě části a nákladní auto pak pokračovalo v jízdě do pole. vyproštění jízdní soupravy bylo zajištěno vojenským útvarem z Pardubic. Způsobená škoda byla odhadnuta na 616 000 Kč.
 
Nedání přednosti na křižovatce
15.8.2008 v 7:40 hod. na silnici III. třídy na křižovatce mezi obcemi Chrudim, Kočí a Vlčnov nedal osmatřicetiletý řidič ze Slatiňan se svým vozem Volkswagen Transporter přednost v jízdě vozidlu Renault Laguna, jedoucímu po hlavní silnici. Při střetu došlo k lehkému zranění jednasedmdesátiletého řidiče Renaultu. Muž byl převezen do nemocnice v Chrudimi, kde byl ošetřen a propuštěn.
 
Zraněný motocyklista

17.8.2008 ve 12:10 hod. na silnici II. třídy v Seči začal šestnáctiletý řidič na motocyklu Honda předjíždět automobil Opel Vectra v místě, kde byla na silnici nepřerušovaná středová dělící čára. K předjíždění došlo v době, kdy řidič vozidla Opel začal odbočovat vlevo na místní komunikaci. Při střetu došlo ke zranění motocyklisty, který utrpěl zlomeninu nohy a ruky. Zraněný byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Pardubicích. Hmotná škoda, způsobená nehodou, byla odhadnuta na 50 000 Kč.

 

vytisknout  e-mailem