Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody

O víkendu dvě těžká zranění 

 
Dopravní policisté náchodského regionu vyjížděli během víkendu 19. až 21.9.2008 ke 13 dopravním nehodám. Při nehodách byly dvě osoby těžce zraněny, celkové hmotné škody byly vyčísleny na 642.000 korun. Jedna nehoda bez zranění byla způsobena řidičem pod vlivem alkoholu.
 
K oběma nehodám s těžkým zraněním došlo shodně v neděli 21.9.2008 ve večerních hodinách. První nehoda se stala o půl osmé večer v České Skalici na křižovatce ulic Palackého a Tyršova. Neosvětlený cyklista přijíždějící do křižovatky z Palackého ulice, zřejmě nerespektoval dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“ . Vjel do křižovatky do dráhy osobnímu vozu VW Caravelle, kdy vůz předním levým rohem smetl cyklistu na vozovku. Cyklista při nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým byl nejprve převezen do náchodské nemocnice a pak transportován do Hradce Králové. Řidič vozu dechovou zkouškou prokázal, že nebyl pod vlivem alkoholu, cyklistovi na zjištění, zda nebyl opilý, byla vzhledem ke zranění odebrána krev. Na vozidle a na jízdním kole byla vyčíslena hmotná škoda na 42.000 korun. Nehoda je nadále v šetření dopravní policie.
 
Druhá nehoda s těžkým zraněním se stala v neděli o půl jedenácté večer v Jaroměři na silnici 1. třídy č. 37. Řidič vozidla Ford RFN, cizinec, jedoucí směrem od Hradce Králové při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk. Zajel přitom do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem Peugeot 306. Náraz odhodil Peugeot do travnatého příkopu podél silnice. Řidič Peugeotu při nehodě utrpěl těžké zranění a byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol nebyl dechovou zkouškou u řidiče Fordu zjištěn, těžce zraněnému řidiči Peugeotu byla odebrána krev. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 110.000 korun. Dopravní policie nehodu dále šetří.
Odkazy do noveho okna

Ford po srážce v protisměru.

Dopravní nehoda 21.9.2008 Jaroměř - smyk 

Detailní náhled

Jízdní kolo po nehodě

Dopravní nehoda 21.9.2008 České Skalice ... 

Detailní náhled

Jízdní kolo po srážce

Dopravní nehoda 21.9.2008 Česká Skalice ... 

Detailní náhled

Peugeot odhozený do příkopu

Dopravní nehoda 21.9.2008 Jaroměř - smyk... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem