Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní nehody

12. srpna 2008 došlo na Chrudimsku ke třem dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn a vzniklá škoda byla odhadnuta na 50 000 Kč.
 
Dne 12.8.2008 v 13:35 hod. došlo ve Slatiňanech na křižovatce ulic Wolkerová a Nádražní ke střetu vozidel Škoda 105 a Mercedes 250, když jednapadesátiletý řidič ze Slatiňan chtěl s Mercedesem odbočit vpravo, přejel přitom do protisměru a tam narazil do vozu Škoda 105. Řidič z místa nehody ujel, hodinu po nehodě však byl vypátrán v místě bydliště. K řízení vozidla a účasti ne nehodě se přiznal, při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota alkoholu 1,14 promile. Vzhledem k jeho tvrzení, že alkohol požil až po nehodě, mu byly v chrudimské nemocnici provedeny odběry krve. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz do rozhodnutí a další jízdy mu byly zakázány. muž je podezřelý z porušení zákona č. 361/2000 o provozu na pozemních komunikacích a z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
12.8.2008 v době od 16:00 hod. do 19:15 hod. se na silnici II. třídy mezi obcemi Běstvina a Pařížov dosud nezjištěný řidič vozu Peugeot nevěnoval dostatečně řízení, při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk a najel na pravou krajnici, kde narazil do kamenných patníků. Přesto, že při nehodě vznikla škoda třetí osobě, řidič nehodu neoznámil Policii ČR a po uzamčení vozidla místo dopravní nehody opustil. Nehodou způsobená škoda byla odhadnuta na 43 000 Kč.
 

vytisknout  e-mailem