Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Ujelo od nich hned několik viníků 

V ulici Krátká v Poběžovicích došlo dne 2.12.2009 ve 20:45 hodin ke srážce dvou osobních vozidel. Dvacetiletý řidič vozidla Škoda Felicia při vycouvávání od domu  narazil do zde zaparkovaného vozidla Ford Fiesta a z místa dopravní nehody odjel.  Následně byl však policisty vypátrán. Nehoda se obešla bez zranění. Alkohol byl u viníka dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger. Hmotné škody byly vyčísleny na 3 000 korun. 

Na silnici III. třídy č. 19347 v obci Kvíčovice, ve směru jízdy od obce Holýšov do centra obce Kvíčovice, došlo dne 2. prosince 2009 v 14:35 hodin
 ke srážce osobního vozidla Mercedes Benz  s oplocením dvou domů  a rohem domu.  Osmnáctiletý řidič mercedesu při šetření dopravní nehody policistům uvedl,  že  mu v protisměru od obce Holýšov  vjelo částečně do jeho jízdního pruhu neznámé osobní vozidlo a on, aby zabránil střetu s tímto vozidlem strhl řízení vpravo, kde za pravým okrajem vozovky narazil do oplocení domů a rohu domu. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění. Alkohol u něj vyloučila  dechová zkouška.  Způsobené škody byly vyčísleny na 41 000 korun.

Po řidiči neznámého vozidla policisté pátrají. Veškeré svědectví k výše uvedené dopravní nehodě  přijmou policisté prostřednictvím linky 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Na silnici II. třídy č. 196 mezi obcemi Poběžovice a Zámělič  došlo včera v 06:50 hodin ke srážce nákladního automobilu Mercedes Benz s osobním automobilem Suzuki Ignis.  Jednašedesátiletý řidič nákladního vozu, jedoucí ve směru od obce Poběžovice,  nepřizpůsobil na namrzlé vozovce rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám. Dostal s vozidlem smyk, který nezvládl, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Na vozidlech vznikla škoda 130 000 korun

Dvaapadesátiletý řidič nákladního automobilu MAN s  návěsem Kögel  z jižního Plzeňska včera v půl šesté ráno mezi obcemi Klenčí pod Čechovem a Capartice  při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel za pravou krajnici, kde bočně narazil do ocelových svodidel, která poškodil. Dopravní nehodu nenahlásil policii, ač měl tuto povinnost ze zákona a z místa dopravní nehody odjel. Následně ji ohlásil až svému zaměstnavateli, který kontaktoval  domažlickou správu a údržbu silnic a ta kontaktovala Policii ČR. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol nebyla u řidiče nákladního automobilu s ohledem na skutečnosti dopravní nehody provedena.  Na nákladním  automobilu MAN vznikla škoda cca 50 000  korun, na svodidlech cca 30 000 korun.

Na domažlickém náměstí Míru došlo včera v půl třetí odpoledne k dopravní nehodě s lehkým zraněním. Osmadvacetiletá řidička osobního vozidla Ford Fiesta  při couvání přehlédla 73letou chodkyni, která přecházela přes komunikaci a zadní částí vozidla ji srazila.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění chodkyně. Alkohol byl u obou účastnic dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Bez hmotné škody.

Včera ve čtvrt na jednu odpoledne vyjížděli domažličtí dopravní policisté k šetření dopravní nehody do obce Postřekov.  Jedanačtyřicetiletý řidič
nákladního automobilu Man z Plzně,   jedoucí ve směru od obce Díly, se  plně nevěnoval řízení a nechal na svém vozidle po předchozí pracovní činnosti přizvednutou manipulační ruku. Touto rukou zachytil za elektrické vedení mezi domy č.p. 233 a 204, které vytrhl z konzole na domě. Řidič nákladního automobilu stržení elektrického vedení nezaregistroval, na místě dopravní nehody nezastavil a pokračoval v další jízdě ve směru na obec Ždánov. V obci Ždánov zjistil, že má přizvednutou manipulační ruku vozidla a okamžitě se vrátil zpět do obce Postřekov, aby se přesvědčil, zda nedošlo k nějakému poškození. V obci Postřekov jel ihned po zjištění poškození elektrického vedení oznámit tuto skutečnost na Obecní úřad  Postřekov a telefonicky informoval svého vedoucího, který kontaktoval  poškozenou společnost.  K přerušení dodávky elektrické energie nedošlo. Škoda na elektrickém vedení činí cca 15 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem