Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Popletla si brzdový pedál 

V sobotu 15. srpna 2009 okolo 17.10  hodin  řídil 24letý muž z Holýšovska osobní motorové  vozidlo Opel Vectra. S  uvedeným vozidlem vyjížděl z odstavné  plochy u holýšovského  hřbitova na hlavní silniční komunikaci č. I/26. Při odbočování vpravo,  ve směru  na Holýšov,   nezvládl řízení a s vozidlem  havaroval v levém silničním příkopu.  Provedenou dechovou zkouškou  přístrojem Dräger  mu bylo naměřeno 2,1 ‰   alkoholu v krvi. Následně se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je dále šetřena ve zkráceném přípravném řízení.  Ke zranění osob nedošlo. Hmotné škody byly vyčísleny na 5 000 korun.

V době od 15. srpna 2009  13:05 hodin  do 15. srpna 2009 14:50 hodin došlo k dopravní nehodě na křižovatce silnice  II/193 Prokopa Velikého a  místní komunikace ulice Císlerova  v obci Domažlice. Neznámý řidič s  neznámým vozidlem  narazil do levé zadní části stojícího, zaparkovaného  nákladního  vozidla Nissan Navara. Poté z místa dopravní nehody odjel.  Při dopravní  nehodě nedošlo ke zranění. Škoda na vozidle Nissan činí cca  5 000 korun.

     Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo na oddělení dopravních nehod tel.974 331 255.

Na parkovišti u PENNY v domažlické Švabinského ulici došlo dne 15. srpna 2009 v 16:50 hodin k dopravní nehodě tak,  že si 64letá řidička při  couvání s osobním vozidlem Subaru Imprerza  popletla  brzdový pedál s pedálem plynu. Narazila do obrubníku, který  s  vozidlem přejela a poté narazila zadní částí vozidla do  levé strany stojícího  zaparkovaného vozidla VW Golf. Vozidlo VW Golf bylo po nárazu  odraženo na vedle stojící  osobní vozidlo Škoda Felicia. Dechová zkouška na alkohol byla  u řidičky negativní.  Ke zranění osob  nedošlo.  Způsobené škody byly vyčísleny na 100 500 korun.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem