Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Srážka s pevnou překážkou 

K první nehodě došlo 30. července 2011 v odpoledních hodinách na silnici II. třídy mezi obcemi Domažlice a Horšovský Týn, kdy 56letý řidič nákladního vozidla značky Hyundai, jedoucí z Domažlic do Horšovského Týna, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat a při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk. Následně vjel na pravou krajnici a vpravo mimo komunikaci, kde narazil do silničního příkopu, čímž došlo k převrácení vozidla na levý bok. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění řidiče, ale hmotná škoda na vozidle dosáhla výše 120 000 korun.
 
Druhá dopravní nehoda  - srážka s pevnou překážkou se stala 18letému řidiči osobního vozidla Fiat Bravo v neděli 31. července 2011v 19.20 hodin u zimního stadionu v Domažlicích.  I tentokrát řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem a při průjezdu  křižovatkou  do Petrovické ulice nezvládl na mokré vozovce řízení vozidla. Vjel vpravo mimo komunikaci,  kde narazil do betonového sloupu. Škoda tentokrát dosáhla výše 23 000 korun.
 Alkohol byl u obou  řidičů vyloučen  dechovou  zkouškou. Ani u jedné dopravní nehody nebyl naštěstí nikdo zraněn. Dopravní nehody dále šetří policisté dopravního inspektorátu Domažlice.

kpt. Ing. Zdeňka Vogeltanzová
1. 8. 2011
 

vytisknout  e-mailem