Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Nehodovost ze dne 16. 10. 2008. 

Dne 16. 10. 2008 v 15:45 hodin došlo na místní komunikaci ve Stachách ke srážce dvou osobních automobilů Ford Fiesta. Dopravní nehodu zavinil řidič jednoho z Fordů, který reagoval na protijedoucí automobil, kdy s vozidlem pravou částí částečně přejel mimo komunikaci, kde došlo ke střetu pravé přední části Fordu Fiesta s levou přední částí řádně odstaveného Ford Fiesta. Řidič z místa odjel a nehodu se škodou 20 000 korun neoznámil. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Věc je nadále v šetření dopravních policistů z Prachatic

 

Dne 16. 10. 2008 ve 20:00 hodin došlo na silnici III. třídy u Protivce ke srážce nezjištěného automobilu, který řídil dosud neustanovený řidič s nákladním automobilem Mercedes Benz Spriner. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý neustanovený řidič, který při projíždění mírné levotočivé zatáčky částečně přejel do protisměru, následkem čehož došlo ke střetu nezjištěného vozidla s levým bokem protijedoucího nákladního automobilu. Po střetu neustanovený řidič pokračoval v jízdě bez zastavení.
Způsobená škoda činí 20 000 korun. Dopravní policisté se tuto nehodu šetří a pátrají po vozidle a jeho řidiči.

 

Havárie nákladního automobilu DAF se stala dne 16. 10. 2008 ve 20:40 hodin na silnici I. třídy u Nové Houžné. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý řidič nákladního automobilu, který při jízdě po rovném úseku po výjezdu z mírné pravotočivé zatáčky, údajně reagoval na lesní zvěř. S vozidlem prudce brzdil, následkem čehož vyjel pravou částí tahače na nezpevněnou krajnici, která se utrhla a celá nákladní souprava se převrátila na pravý bok. Ke střetu nákladní soupravy s lesní zvěří nedošlo. Po pádu nákladní soupravy na pravý bok, došlo ke střetu prostřední části přívěsu se stromy.
Způsobená škoda byla vyčíslena na 850 000 korun a nikdo nebyl při nehodě zraněn. Dopravní policisté tuto nehodu nadále šetří.

 

Dne 16. 10. 2008 ve 21:35 hodin došlo v obci Lažiště ke srážce osobního automobilu BMW 535 s listnatým stromem a následně zdí domu. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý sedmadvacetiletý řidič BMW, který nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a na mokré vozovce dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde došlo ke střetu zadní části vozidla s listnatým stromem a dále bylo vozidlo odraženo a přední částí narazilo do zdí domu. Škoda na vozidle činí 20 000 korun a na zdi domu 3 000 korun. U řidiče porovedli dopravní policisté dechovou zkoušku, kdy bylo naměřeno 1,91 promile alkoholu v dechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté příprad trestného činu “ohrožení pod vlivem návykové látky” prověřují ve zkráceném přípravném řízení.

vytisknout  e-mailem