Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY – Jízda na sněhu 

Dne 19. ledna 2012 kolem 08:00 hodiny řídila sedmatřicetiletá žena osobní vozidlo Škoda po silnici ve směru na Prahu. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace (rozbředlému sněhu) a táhlé pravotočivé zatáčce. Uvedla vozidlo do smyku, vyjela mimo komunikaci, kde narazila do stromu a do břehu silničního příkopu. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucí, která byla převezena do nemocnice. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na částku přesahující dvacet tisíc korun.
 
I druhá nehoda se stala kolem 08:00 hodiny, kdy dvaačtyřicetiletý muž řídil osobní vozidlo Škoda ve směru od obce Bor na obec Nejda. Za obcí nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace (zasněženému povrchu) a levotočivé zatáčce, uvedl vozidlo do smyku a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do břehu silničního příkopu. Řidič odmítnul dechovou zkoušku. Při provedení testu na přítomnost návykových látek byl test pozitivní na několik druhů návykových látek. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku pět tisíc korun.
 
K další nehodě došlo kolem 11:30 hodin, kdy doposud nezjištěný řidič, řídil vozidlo v obci Radošov. Zde při couvání se pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla a zadní částí narazil do zděného pomníku, který poškodil. Z místa nehody ujel, aniž by splnil zákonnou povinnost nehodu nahlásit. Dopravní policisté po řidiči a vozidlu pátrají a přijmou jakoukoliv informaci na telefonním čísle 974 366 408.
 
Dopravní policisté šetřili další dopravní nehody na ulici Bezručova, Stará Kysibelská, Maďarská a silnici od Manětína na Teplou. Celková škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku přesahující osmnáct tisíc korun. Při nehodách došlo ke dvěma lehkým zraněním a v jednou případě řidička řídila pod vlivem alkoholu a byl jí zadržen řidičský průkaz.
 
por. Ing. Pavel Valenta
20.12.2012

vytisknout  e-mailem