Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody

Jeseník - Za dopravními nehodami stála nepozornost, ale i alkohol 

 

Pátek třináctého byl osudný hned pro tři řidiče, kteří se pohybovali po Jesenicku. Hned ráno v osm hodin narazila 51letá řidička se svým vozem zn. Peugeot 206 do dodávky zn. Ford Transit 26letého muže, který na jesenickém obchvatu přejel odbočku a na silnici se otáčel. Naštěstí při této srážce nikdo neutrpěl žádné zranění, ale škoda na obou vozidlech se vyšplhala až na 200.000 Kč.

 

Další „kuriózní“ dopravní nehoda se odehrála v podvečer ve Velké Kraši. Jednašedesátiletý cyklista jistě nezapomene na hokejové šílenství celého národa. Po osmé hodině večer se vracel na kole domů. Na rovném úseku ho začal předjíždět automobil, ze kterého vyčnívala na pravé straně vlajka na dřevěné tyči. Řidič nedodržel od cyklisty boční odstup a vlajkou ho srazil z kola do příkopu. Při pádu 61letý muž utrpěl lehké zranění. Neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel. Zraněný cyklista policistům řekl, že se mohlo jednat o automobil zn. Škoda Octavia, tmavé barvy a s tmavými skly. Nakonec byla u 61letého muže provedena dechová zkouška, která vyšla pozitivně s výsledkem 0,74 alkoholu.

Poslední účastník dopravní nehody z pátku 13. května byl 29letý muž z Rudné pod Pradědem. Ten však musel strávit i noc v policejní cele. Co tomu všechno předcházelo?

Po jedenácté hodině v noci projížděl Zlatými Horami vozem zn. Renault Clio. Částečně najel do protisměru, kde právě projížděl policejní automobil. Aby policista zabránil střetu, musel strhnout řízení vpravo. Když chtěla hlídka neukázněného řidiče pronásledovat, zjistila, že jim dál neujede. Devětadvacetiletý řidič se totiž zahleděl do zpětného zrcátka a zapomněl se plně věnovat řízení. V mírně levotočivé zatáčce najel pravou stranou na vyvýšený betonový chodník na mostě. Na automobilu tak vznikla škoda ve výši cca 1.500 Kč. Jakmile policisté zkontrolovali doklady, dali řidiči dýchnout. Přístroj ukázal výsledek 1,56 ‰ alkoholu. Lékařské vyšetření muž bezdůvodně odmítl. I po příjezdu dopravních policistů svůj názor nezměnil. Vše si rozmyslel až poté, co mu byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Při vyšetření v nemocnici mladý muž opět přestal s hlídkou spolupracovat, proto hlídka pojala podezření, že by se mohl skrývat a vyhýbat trestnímu stíhání. Nyní 29letý muž čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

17. května 2011

vytisknout  e-mailem