Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody

Jihočeský kraj - Včera i předchozí dny se zvýšila dopravní nehodovost na jihočeských silnicích. 

 
Dopravních nehod s těžkým zraněním za poslední velmi přibylo. Není dne, aby jihočeská police neřešila střety motorových vozidel mezi sebou, cyklisty nebo chodci. Též je dost nehod, kdy řidič motorového vozidla havaruje mimo komunikaci do pevných překážek.
Tak tomu bylo včera ve dvou případech.
 
Nejprve byla v dopoledních hodinách řešena dopravní nehoda u obce Dolní Žďár na Jindřichohradecku, kde řidič osobního vozidla Citroen při odbočování zatím z nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a poté čelně narazil do vzrostlého stromu. Řidič utrpěl velmi těžké zranění a z místa byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice. Okolnosti vyšetřují jindřichohradečtí dopravní policisté, kteří přivítají jakoukoli informaci eventuálních svědků na lince 974 233 250.
 
Další nehoda se odehrála v noci, kdy po 23:00 hod. jel řidič osobního vozidla Mercedes ve směru Staré Hodějovice – Vidov na Českobudějovicku a z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Ve vozidle se zranily tři osoby, z nichž jedna osoba těžce. Případem se zabývají českobudějovičtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu Ublížení na zdraví.
 
Policisté připomínají všem účastníkům silničního provozu, že s koncem prázdninového období zhoustne provoz na všech komunikacích a se vstupem do školního roku 2013/2014 se bude kolem komunikací pohybovat i mnoho malých dětí. Dávejte nejen na sebe, ale hlavně na mladší osoby velký pozor.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
 
23. srpna 2013

vytisknout  e-mailem