Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Na Domažlicku 

     K dopravní nehodě za účasti dvou osobních vozidel došlo na jedné z domažlických křižovatek 9.7.2012 před 11 hodinou dopoledne. Řidič vozu  tovární značky ŠKODA Octavia neměl respektovat dopravní značení upravující přednost v jízdě a měl vjet do křižovatky ulic Benešova, Mánesova a Erbenova v době, kdy zde právě  projížděl řidič s vozem značky ŠKODA Fabia. Po následném střetu bylo vozidlo Škoda Octavia  odraženo a mimo komunikaci  se převrátilo na střechu. Při nehodě došlo k lehkému zranění 29 letého řidiče vozu Škoda Octavia i jeho dvouletého spolujezdce. Požití alkoholických nápojů řidiči před jízdou bylo vyloučeno pomocí provedených dechových zkoušek. Hmotné škody na vozidlech byly vyčísleny na 140 tisíc korun.
     K další kolizi pak došlo včera odpoledne v obci Štichov. Před 16 hodinou  neměl v této obci přizpůsobit motocyklista na stroji značky KYMCO rychlost jízdy. V době, kdy se míjel  v zatáčce s protijedoucím vozidlem přibrzdil a dostal smyk. Následkem tohoto  pak přejel  za pravou krajnici, kde narazil do betonového obrubníku. Při nehodě došlo k lehkému zranění 35 letého motocyklisty a hmotné škodě na jeho stroji ve výši 5 tisíc korun. Požití alkoholických nápojů bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. 
    Všechny skutečnosti důležité pro řádné a objektivní posouzení obou případů jsou nyní předmětem šetření domažlických dopravních policistů.

nprap. Bc. Jana Tomková
10.7.2012

vytisknout  e-mailem