Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

1,46 a 1,09 promile alkoholu 

ilustrační fotoilustrační foto

Pětatřicetiletý muž řídil v katastru obce Hradiště osobní vozidlo Peugeot, a to ve směru na Albeřice. Při projíždění mírnou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu a profilu komunikace a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Ve vozidle jel muž se spolujezdcem. Oba muži utrpěli při dopravní nehodě lehká zranění. Po návratu domů si muži přivolali záchrannou službu, která dopravní nehodu oznámila policii.
 
Policisté provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku, při které byla naměřena hodnota 1,46 a 1,09 promile alkoholu. Lustrací bylo zjištěno, že řidič má uložen zákaz řízení motorových vozidel do roku 2010 rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech. Řidič vozidla je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
22. července řídil čtyřiadvacetiletý muž motocykl Yamaha v katastru od obce Březová, a to ve směru od přehrady do Karlových Varů. Na křižovatce u fotbalového hřiště z dosud nezjištěných příčin vyjel s motocyklem vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Po dopravní nehodě se nechal motocyklista převést k ošetření do Karlovarské krajské nemocnice. Alkohol byl u motocyklisty vyloučen dechovou zkouškou.

vytisknout  e-mailem