Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policie hledá svědky 

Na silnici I/26 mezi obcemi Stod a Holýšov došlo dne 31. prosince 2009, krátce po půl jedenácté večer, k havárii osobního vozidla Mazda 323F. Jeho 20letý řidič z Holýšovska, jedoucí po předchozím požití alkoholu ve směru Stod - Holýšov, nepřizpůsobil na přímém úseku mokré vozovky rychlost jízdy zejména povětrnostním podmínkám, stavu pozemní komunikace a technickému stavu vozidla, dostal s vozidlem smyk a přejel do protisměru, kde narazil do silničního příkopu. Následně se vozidlo přetočilo na střechu. Řidič  užil k jízdě vozidlo nesplňující stanovené technické podmínky -letní pneu na všech kolech ojety pod stanovenou mez. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl sanitním vozidlem převezen  do nemocnice ve Stodě. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger mu bylo naměřeno 0,64  promile alkoholu v krvi, při opakované dechové zkoušce pak nadýchal  0,73 promile alkoholu v krvi. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz. Na osobním vozidle  Mazda vznikla škoda ve výši cca 30 000 korun, na silničním příkopu cca 1000 korun.

Na místní komunikaci před domem č.p. 198 v obci Blížejov došlo dne 1. ledna 2010 v 04:45 hodin k dopravní nehodě. Dosud nezjištěný řidič vjel s osobním vozidlem Opel Vectra vpravo na krajnici a následně na parkoviště přilehlé ke komunikaci, kde narazil do zaparkovaného nákladního vozidla Ford Transit.  Toto vozidlo bylo nárazem odraženo vpravo na vedle stojící osobní vozidlo  Volvo.  Nezjištěný řidič následně bez splnění zákonné povinnosti věc ohlásit z místa dopravní nehody ujel. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Vozidlo Opel Vectra bylo vypátráno  v obci Blížejov.  U jeho majitele byla provedena opakovaná dechová zkouška přístrojem Dräger s výsledky 1,54  a  1,64 promile alkoholu v krvi. Následně se po výzvě policisty podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Způsobené škody byly vyčísleny na 120 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby nás kontaktovali prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo na telefonním čísle 974 331 255.     

V pátek 1. ledna 2010 v 19:15 hodin vyjížděli domažličtí dopravní policisté k šetření dopravní nehody, ke které došlo na parkovišti v ulici Husova Třída v obci Domažlice. Devatenáctiletý řidič vozidla Renault 19  vycouvával z parkovacího místa a přitom  přehlédl na středu parkoviště zaparkované vozidlo Škoda Octavia  a do tohoto vozidla nacouval. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol byl u řidiče renaultu vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny na 25 000 korun ( cca 10 000 korun  na vozidle Renault a cca 15 000 korun na vozidle Škoda Octavia.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem