Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Nepřizpůsobili rychlost stavu a povaze vozovky 

Na silnici II/184 v obci Hájek došlo dne 10. března 2010 v 16:10 hodin k dopravní nehodě. Osmatřicetiletý řidič vozidla VW Golf,  jedoucí směrem od obce Brůdek,  si nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky.  Při výjezdu z ostré levotočivé zatáčky na okraji obce, která byla částečně pokryta vrstvou navátého neposypaného sněhu, dostal s vozidlem smyk, vjel do levé poloviny komunikace a dále za levou krajnici, kde následně bočně narazil do verandy rodinného domu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl sanitním vozidlem rychlé záchranné pomoci převezen do nemocnice v Domažlicích na ošetření. Alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou přístrojem Dräger vyloučen. Škoda na vozidle činí cca 50 000korun a  na rodinném domku cca 40 000  korun.

Ve čtvrtek 11. března 2010 v půl osmé ráno došlo na silnici III. třídy č. 1853 mezi obcemi Osvračín a Staňkov k havárii osobního vozidla Škoda Fabia. Jeho 33letá řidička,  jedoucí od obce Osvračín,  nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám. Po průjezdu pravotočivé zatáčky dostala na zasněženém povrchu vozovky s vozidlem smyk, na rovném úseku vjela do protisměru a následně havarovala v levém silničním příkopu. Při dopravní nehodě řidička  utrpěla lehké zranění,  které jí na místě ošetřila osádka vozidla rychlé lékařské pomoci.  Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger.  Na vozidle vznikla škoda cca 120 000 korun.

Na silnici III. třídy č. 18411 mezi obcemi Oprechtice a Nový Dvůr došlo dne 11. března 2010 v 11:05 hodin k dopravní nehodě. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla Toyota Yaris z Plzně, jedoucí ve směru od obce Oprechtice,  nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám. Po průjezdu pravotočivé zatáčky dostal na zasněženém povrchu vozovky s vozidlem smyk, na rovném úseku vjel do protisměru, vjel do pravého silničního příkopu, kde následně narazil do sloupu telefonního vedení.  Při dopravní nehodě řidič  utrpěl lehké zranění, na místě byl ošetřen  osádkou vozidla rychlé lékařské pomoci a převezen k dalšímu ošetření do nemocnice v Domažlicích. Alkohol u řidiče vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na osobním vozidle Toyota Yaris vznikla hmotná škoda cca 150 000 korun, na sloupu telefonního vedení vznikla hmotná škoda cca 15 000 korun.

 nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem