Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Na Domažlicku 

Na silnici III. třídy č. 1839 v obci Domažlice došlo v pátek 2. dubna 2010 v půl jedenácté večer k dopravní nehodě. Osmadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Focus  při jízdě ve směru od obce Bořice nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povaze vozovky. Po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk a vjel za pravý okraj vozovky. Tam  následně narazil do stromu a sjel s vozidlem do koryta řeky Zubřiny. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, pro které u něj nemohla být provedena dechová zkouška. Z toho důvodu  byl u řidiče nařízen následný odběr krve v nemocnici. Škoda na vozidle Ford Focus činí cca  90 000 korun, na  vyvráceném stromu cca 1000 korun.

 

Na silnici II/190 v obci Maxov došlo dne 2. dubna 2010 v půl desáté večer ke srážce osobního vozidla Audi A8 s dopravní značkou. Jeho 30letý řidič, jedoucí ve směru od obce Všeruby, vjel na přímém úseku komunikace do silničního výtluku a poškodil si pravou přední pneumatiku s alu diskem. Následkem toho vjel vpravo mimo vozovku na travnatý pás, kde narazil do dopravní značky P 2, kterou vlivem nárazu vyvrátil. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger. Na vozidle Audi vznikla škoda cca 50 000 korun,  na dopravní značce cca 2 000 korun.

 

Na křižovatce silnic I/26 a III/1901 v katastru obce Česká Kubice došlo dne  3. dubna 2010 v půl šesté ráno ke srážce dvou osobních vozidel.  Pětadvacetiletý řidič osobního vozidla Citroen Xantia si zde nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem Mercedes Benz, jehož 43letý řidič  dával na křižovatce přednost vozidlům  jedoucím po hlavní pozemní komunikaci, a zezadu do něj narazil.  Nehoda se obešla bez zranění. Při jejím šetření byla u obou řidičů provedena dechová zkouška. Ta byla u řidiče mercedesu negativní, řidič druhého vozu při ní nadýchal 2,21, 2,18 a 1,97 promile alkoholu v krvi. Na základě pozitivní dechové zkoušky byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, kterému se dobrovolně podrobil.. Způsobené škody byly vyčísleny na 20 000 korun.  Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič vozidla Citroen Xantia je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Na silnici II/197 mezi obcemi Srby a Polžice došlo dne 3. dubna 2010, deset minut před sedmou hodinou ranní, k havárii motocyklu Yamaha. Jeho 56letý řidič si při jízdě ve směru od obce Srby na obec Polžice nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze komunikace. Při výjezdu z mírné levotočivé zatáčky dostal smyk, vjel do levé poloviny komunikace, kde motocykl spadl na bok a sjel do levého silničního příkopu, kde narazil do náspu příkopu. Po nárazu byl motocykl odražen zpět na komunikaci a následně sjel do pravého silničního příkopu. Při nehodě nedošlo ke zranění motocyklisty. Požití alkoholu před jízdou u něj vyloučila dechová zkouška provedená přístrojem Dräger. Oprava motocyklu ho bude stát cca 181 000 korun.

 

V ulici Politických vězňů v Holýšově došlo dne 3. dubna 2010 v 11:25 hodin k dopravní nehodě. Šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Opel Corsa, jedoucí po předchozím požití alkoholických nápojů směrem od firmy Investment, chtěl na křižovatce místních komunikací odbočit vpravo směrem k firmě Behr. Přitom čelně narazil do panelového oplocení firmy. Na místo dopravní nehody byla jako první vyslána hlídka policistů z místního obvodního oddělení, která lehce zraněného řidiče vyzvala k podání vysvětlení. Ten se však začal chovat agresivně a policisté ho museli zklidnit použitím donucovacích prostředků. Při provedené dechové zkoušce nadýchal 2,37 promile alkoholu. Na základě pozitivní dechové zkoušky byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, za tímto účelem a za účelem lékařského ošetření byl převezen do nemocnice ve Stodě, kde však odběr krve odmítl. Lustrací řidiče bylo dále zjištěno, že na něj byl Okresním státním zastupitelstvím v Českých Budějovicích vydán příkaz k zadržení.  Policisté jej proto zadrželi a převezli do policejních cel v Plzni.  O jeho zadržení následně informovali českobudějovické kriminalisty.  Šetřením dopravní nehody, se škodou 31 000 korun, se nadále zabývají policisté z domažlického dopravního inspektorátu.  

 

Na křižovatce silnic I/22 a II/193 (ulic 28. října, U nemocnice a Kozinova) v Domažlicích došlo dne 5. dubna 2010 ke srážce dvou osobních vozidel. Zatím nezjištěný řidič osobního vozidla Nissan Almera, jedoucí ulicí Kozinova, chtěl na  křižovatce odbočit do ulice U nemocnice. Přitom nerespektoval svislou dopravní značku "Stůj, dej přednost v jízdě" a levým předním rohem vozidla  narazil do pravé zadní strany vozidla Škoda Fabia, jedoucího po hlavní komunikaci, silnici  I/22 ulici 28. října. Na místě nehody zastavil, ale s druhým účastníkem si neprokázal navzájem svou totožnost a nesepsal společný záznam o dopravní nehodě a poté, co mu poškozený řidič sdělil, že dopravní nehodu chce řešit cestou Policie ČR, z místa okamžitě odjel směrem do ulice Sadová. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol  byl u  poškozeného řidiče vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na osobním vozidle Nissan Almera vznikla hmotná škoda cca 4 000 korun.  Na osobním vozidle Škoda Fabia vznikla hmotná škoda cca 20 000 korun.

 

Domažličtí dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 331 255.

 

 

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem