Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Byly při nich lehce zraněny tři osoby 

Na silnici II/200 mezi obcemi Vidice a Miřkov došlo dne 30. května 2010 v 22:40 hodin k dopravní nehodě, která si vyžádala dvě lehká zranění. Třicetiletý řidič z Tachovska, jedoucí s osobním vozidlem VW Golf ve směru od obce Vidice, si nepřizpůsobil rychlost vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat, v táhlé pravotočivé zatáčce dostal na mokré vozovce smyk, vjel za pravou krajnici, kde narazil do stromu. Při dopravní nehodě došlo k  lehkému zranění řidiče a jeho 21letého spolujedoucího. Dechová zkouška nemohla být pro zranění u řidiče  provedena, proto bylo v  nemocnici  nařízeno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Při šetření dopravní nehody policisté lustrací řidiče zjistili, že tento není držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění a dále u sebe neměl doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.  Na osobním vozidle vznikla škoda cca 30 000 korun a na stromu cca 500 korun.

Na parkovišti u silnice I. třídy č. 22 v  Komenského ulici v Domažlicích došlo dne 31. května 2010 v 10:55 hodin k dopravní nehodě. Třicetiletý cizinec,  řidič osobního automobilu Fiat Scudo, si  nezajistil bezpečné couvání pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby a následkem toho narazil do domu č.p. 692, kde poškodil měděný parapet okna.  Nehoda se obešla bez zranění a alkoholu. Způsobené škody byly vyčísleny na 2 000 korun.

Téhož dne v 11:15 hodin došlo k dopravní nehodě v domažlické Michlově ulici. Osmapadesátiletý řidič nákladního automobilu Mercedes Benz z Klatov si  nezajistil bezpečné couvání pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby a následkem toho narazil do vrat u pozemku mateřské školy.  Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška byla u řidiče negativní.  Na poškozených  vratech vznikla škoda cca 500 korun, na nákladním vozidle škoda nevznikla.

K další včerejší dopravní nehodě došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Březí a Babylon, u Černého rybníka. Třiatřicetiletý  řidič soupravy nákladního automobilu Renault Premium s návěsem Burg, jedoucí ve směru od obce Březí, vjel při průjezdu pravotočivou zatáčkou při míjení se s nezjištěným protijedoucím nákladním automobilem na pravou nezpevněnou krajnici, která se pod tíhou návěsu utrhla.   Nehoda se obešla bez zranění, bez alkoholu.  Způsobené škody byly vyčísleny na 111 000 korun.

Jedno lehké zranění si vyžádala včerejší odpolední dopravní nehoda na křižovatce silnice III. třídy č. 19365 mezi obcemi Havlovice a Petrovice se silnicí III. třídy č. 19364 mezi obcemi Domažlice a Újezd.  Devětadvacetiletý  řidič osobního automobilu VW Passat,  jedoucí ve směru od obce Havlovice na obec Petrovice po vedlejší pozemní komunikaci, nerespektoval svislou dopravní značku P 4 "Dej přednost v jízdě" a nedal na křižovatce přednost osobnímu automobilu VW Passat,  jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci ve směru od obce Domažlice na obec Újezd. Následkem toho došlo ke střetu vozidel, při kterém byla lehce zraněna 61letá spolujezdkyně z vozidla VW Passat , jedoucího po hlavní silnici. Záchranáři ji převezli  sanitním vozidlem na ošetření do domažlické nemocnice, po kterém byla následně propuštěna do domácího léčení. Provedená dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škody na vozidlech činí cca 200 000 korun. 

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem