Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehody

LITOMĚŘICE – Statistika dopravní nehodovosti v období od 2. 1. do 4. 1. 2015 

První lednový víkend dopravní policisté vyjížděli k devíti dopravním nehodám. Při haváriích utrpělo 14 osob zranění lehčího charakteru. Celková škoda je odhadnuta na 230 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Dechová zkouška na alkohol vykázala u dvou řidičů pozitivní hodnoty.
 

Za stejné období loňského roku evidujeme 7 dopravních nehod, které se obešly bez zranění a ztrát na životech. Hmotná škoda byla vyčíslena na 216 tisíc korun. Hlavními příčinami havárií bylo nedání přednosti v jízdě a nesprávný způsob jízdy. Dechové zkoušky na alkohol byly negativní.
 

Pili a havarovali

V sobotu ve večerních hodinách vyjížděli dopravní policisté k havárii dvou osobních vozidel do obce Polepy. Ke střetu protijedoucích vozidel došlo v prudké pravotočivé zatáčce, kdy jeden z vozů pravděpodobně vyjel do protisměru. Následkem střetu utrpěl mladší z řidičů lehká poranění, druhý řidič vyvázl bez zranění. Dechová zkouška u obou řidičů vykazovala pozitivní hodnoty. 20letý Roudničan nadýchal 1,73 promile a 38letý muž z Litoměřicka 1,69 promile. Škoda na poškození vozidel je odhadnuta na 80 tisíc korun. Za jízdu pod vlivem alkoholu jsou oba řidiči podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod:min).
 

 Litoměřice, 5. 1. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem