Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

SOKOLOV- Policisté vyjeli k deseti dopravním nehodám 

Příčinami sedmi dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost, řidiči havarovali na namrzlé vozovce a nepozornost řidičů. Celková hmotná škoda na vozidlech a majetku je odhadnuta na 469.000Kč.
 
V katastru obce Jindřichovice došlo k dopravní nehodě mezi osobním automobilem a pevnou překážkou (svislá dopravní značka), řidič jel ve směru od obce Vřesová a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám - namrzlá komunikace. Dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat a přejel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do uvedené pevné překážky. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je 150.000,-Kč
 
Mezi obcemi Horní Slavkov a Loket havarovala řidička s osobním vozidlem – narazila do sloupu telefonního vedení. Při řízení nepřizpůsobila rychlost jízdy svého vozidla stavu komunikace - náledí. Dostala s vozidlem smyk, který se jí nepodařilo vyrovnat. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle je cca 60.000,- Kč a na sloupu telefonního vedení ve výši cca 20.000,- Kč.
 
V Sokolově v ulici K.H.Borovského na parkovišti OD Lidldošlo k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem  a pevnou překážkou - sloup veřejného osvětlení. Řidič jel se svým vozidlem na parkoviště, přitom přehlédl sloup veřejného osvětlení.  Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je  cca 20.000,- Kč a na sloupu veřejného osvětlení ve výši cca 30.000,- Kč.
 
V katastru obce Kraslice došlo k dopravní nehodě mezi osobním automobilem a  pevnou překážkou - oplocení u domu. K dopravní nehodě došlo tak, že řidička jela po komunikaci ve směru Kraslice - Oloví, přičemž nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám - namrzlá komunikace. V důsledku toho dostala s vozidlem smyk a narazila do uvedené pevné překážky. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky. Škoda na vozidle je cca 15.000,-Kč a cca 2.000,-Kč na pevné překážce.
 
 V Kraslicích havaroval další řidič, který se svým osobním automobilem narazil do pevné překážky - oplocení u domu . K dopravní nehodě došlo tak, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám  - namrzlá komunikace. Dostal s vozidlem smyk a přejel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do  pevné překážky. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je cca 10.000,.-Kčna překážce 2.000,-Kč.
 
V Kraslicích narazil do plotu domu dosud nezjištěný řidič. K dopravní nehodě došlo tak, že nezjištěný řidič jel po komunikaci ve směru Kraslice - Oloví,z dosud z nezjištěných příčin přejel s vozidlem vpravo, kde narazil do pevné překážky. Nezjištěný řidič poté z místa dopravní nehody odjel,  aniž by splnil povinnosti účastníka dopravní nehody.
 
V Citicích, na křižovatce došlo k  dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozidly.  K dopravní nehodě došlo tak, že řidič s vozidlem Polonez jel ve směru na Chlum, když projížděl  křižovatku přehlédl vozidlo jedoucí zprava po hlavní komunikaci . Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucí z vozidla Škoda - nezletilé dcery řidičky. Ke zranění jiných osob nedošlo. Alkohol byl na místě u obou řidičů vyloučen kontrolní dechovou zkouškou. Škoda na vozidlech 30.000,-Kč.
 
Mezi obcemi Chodov - Vřesová, na křižovatce s místní komunikací vedoucí k bývalé nakládce briket k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem s  návěsem a osobním vozidlem . K dopravní nehodě došlo tak, že řidič jel s nákladní soupravou ve směru od Chodova na Vřesovou, na křižovatce odbočoval vlevo na vedlejší komunikaci, přehlédl to, že je již předjížděn osobním vozidlem . Došlo ke střetu, osobní vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobního vozidla.  Ke zranění jiných osob nedošlo. Alkohol na místě vyloučen u obou řidičů.   Škoda na osobním vozidle 100.000,-Kč, na nákladním je škoda 40.000,-Kč.
 
K  havárii  nákladního vozidla . Řidič jel s vozidlem ve směru od Kynšperka na Březovou a při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám  -  náledí- a  svým schopnostem. Dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat, vyjel vpravo mimo komunikaci a  převrátil se s vozidlem na střechu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce, který byl převezen vozidlem RLP do nemocnice Sokolov, kde byl ponechán. K jinému zranění osob nedošlo. Vliv alkoholu byl u řidiče vyloučen po předchozí dechové zkoušce. Škoda na majetku je 102.000,-Kč.
 
Mezi Krásnem a Bečovem nad Teplou došlo k havárii osobního vozidla. Řidička  jela od Krásna a při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost vozidla povětrnostním podmínkám -  náledí, svým schopnostem a vyjela vpravo mimo komunikaci, kde se převrátila na střechu. Při havárii vozidla došlo k lehkému zranění řidičky, která byla převezena vozidlem RLP do nemocnice v Karlových Varech. Následně byla propuštěna do domácího léčení. K jinému zranění osob nedošlo. Vliv alkoholu byl po předchozí výzvě vyloučen dechovou zkouškou. Vzniklá hmotná škoda na vozidle je cca 80.000,- Kč.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
15.12.2011
 
 

vytisknout  e-mailem