Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Vyžádaly si dvě lehká zranění 

Včera v 9:55 hodin vyjížděli domažličtí dopravní policisté k dopravní nehodě, k níž došlo  na  silnici II. třídy č. 200 mezi obcemi  Vidice a Miřkov.  Třiadvacetiletý řidič nákladního  automobilu DAF,   jedoucí ve směru od obce Vidice,   po  průjezdu  pravotočivé zatáčky odbočoval vlevo na místo ležící mimo  komunikaci a v  levém jízdním pruhu se srazil s osobním automobilem  AUDI  A3, který ho  zezadu předjížděl.  Po střetu vozidel vyjel osobní  automobil  AUDI vlevo mimo vozovku, kde narazil do kovového sloupku se závorou  a  následně do stromu.  Dvaadvacetiletý řidič vozidla Audi  předjížděl  nákladní automobil DAF v  době, kdy jeho řidič  dával znamení o změně směru jízdy vlevo. Při  dopravní  nehodě nedošlo ke zranění osob. Požití alkoholických nápojů  před jízdou  bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou  Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny téměř na 243 000 korun.

Dvě lehká zranění si vyžádala dopravní nehoda, k níž došlo dne 27.  srpna 2009 ve 12:00 hodin  na  silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi  Semošice a Horšovský Týn. Šestasedmdesátiletý řidič osobního  automobilu  ŠKODA Fabia,  jedoucí ve směru  od obce  Semošice,  se plně nevěnoval řízení vozidla. V místě,  kde je na mostu přes řeku  Radbuza prováděna stavební úprava  a provoz je v uvedeném směru jízdy sveden do  levého jízdního  pruhu pro oba směry jízdy, pokračoval v jízdě v pravém jízdním  pruhu. Vjel do staveniště, kde narazil do mostního uzávěru  a poškodil prováděnou  izolaci povrchu vozovky. Při dopravní  nehodě utrpěl řidič  a jeho 73letá spolujezdkyně lehké  zranění.   Požití alkoholických nápojů před jízdou bylo u  řidiče vyloučeno dechovou zkouškou  přístrojem Dräger. Na osobním automobilu Škoda vznikla  škoda cca  60 000 korun,  na mostním uzávěru a izolaci mostu  vznikla škoda cca  700 000 korun.

Dne 27. srpna 2009 v deset hodin večer došlo k dopravní nehodě na silnici I/26 mezi obcemi Semošice a Křenovy.  Osmapadesátiletému řidiči osobního  automobilu VOLVO,   jedoucímu ve směru od obce Semošice,  náhle vběhl před vozidlo  daněk. Řidič ihned  brzdil, střetu se mu však nepodařilo zabránit. Dechová zkouška byla u řidiče negativní.  Ke zranění osob nedošlo. Na osobním automobilu vznikla  škoda cca 150 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková  
 

vytisknout  e-mailem