Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY- Devět dopravních nehod  

Včera vyjeli dopravní policisté k devíti dopravním nehodám. Příčinami nehod byla rychlá jízda na namrzlém povrchu vozovky, 2x alkohol a  1x drogy. Celková škoda na majetku je 352.000,-Kč. Při nehodách byly zraněny tři osoby lehce. Řidiči havarovali do stromu, zábradlí, svodidel, do stráně, do plotu domu a do protijedoucího vozidla.
 
V Jednom případě došlo k dopravní nehodě s chodcem.
Po ulici kpt. Jaroše jela řidička,  mezi parkovacími místy u  nákupního centra - OD Varyáda na ulici Kpt. Jaroše v Karlových Varech, při vjíždění ke světelné křižovatce přehlédla zleva na přechodu pro chodce jdoucího chodce. Došlo ke střetu. Řidička i muž se na místě dohodli, že danou věc nebudou hlásit.  Až kolem 18:30 hodiny se řidička dostavila na dopravní inspektorát  v Karlových Varech, kde nehodu  nahlásila a podrobila se zde dechové zkoušce ke zjištění alkoholu. Výsledek byl negativní. Chodec se kolem 19:00 hod. dostavil do nemocnicev  Karlových  Varech, kde byl preventivně vyšetřen a propuštěn bez dalšího léčení. Také muž se podrobil kontrolní dechové zkoušce, ta byla negativní.
 
Kolem 17,05 hodiny, na parkovišti v Divadelní ulici řídil  nezjištěný řidič osobní vozidlo VW Passat. Zřejmě se nevěnoval plně řízení vozidla a narazil do zde zabudované parkovací zábrany na parkovacím místě. Řidič z místa nehody  ujel směrem k ulici Tržiště. Tuto událost zaznamenal kamerový systém MĚSTSKÉ POLICIE Karlovy Vary. Policisté případ šetří. Zjištěná škoda je 2.000,-Kč.
 
Z Chýše směrem do Žlutic řídil řidič nákladní vozidlo Ford Tourneo. Při projíždění levotočivé zatáčky z nezjištěných důvodů vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde s vozidlem narazil do  sloupu  telefonního vedení. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. Provedená dechová zkouška u řidiče nedopadla dobře. Řidič krátce před šestou hodinou ranní nadýchal  0,76 g/kg alkoholu. Druhá dechová zkouška ukázala hodnotu 0,66 g/kg alkoholu v krvi.  Řidiči na místě nehody policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu  řidičský průkaz. Škoda na vozidle je 50 000,-Kč.
 
Foto
Třiašedesátiletý řidič řídil vozidlo Peugeot, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že s ohledem na předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Jel ve směru od Ostrova na Stráž nad Ohří. Ve Stráži nad Ohří se řidič zřejmě plně nevěnoval řízení ( usnul) a v levotočivé zatáčce vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do oplocení domu. Ke zranění řidiče nedošlo. Policisté vyzvali řidiče k dechové kontrolní zkoušce – výsledek byl pozitivní. Muž nadýchal  v 9:52 hodin  2,09 promile alkoholu v krvi. Druhá dechová zkouška byla pro muže ještě horší – nadýchal 2,39 promile alkoholu v krvi. Provinilec nezapíral, s naměřenými výsledky souhlasil a podepsal výtisky zkoušek. Řdiči  byl zadržen řidičský průkaz. Na místě museli také zasáhnout místní hasiči.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
20.12.2011
Odkazy do noveho okna

náraz do plotu 1

náraz do plotu 1 

Detailní náhled

náraz do plotu 2

náraz do plotu 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem