Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Někteří viníci z místa ujeli 

V pátek 4. prosince 2009 krátce po sedmé hodině ranní došlo k dopravní nehodě na silnici III/1954 mezi obcemi Černá Hora a Holubeč.  Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Fusion nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a při výjezdu z pravotočivé zatáčky dostal na namrzlé vozovce s vozidlem smyk.  Poté havaroval v levém silničním příkopu. Řidič při šetření dopravní nehody  uvedl, že se vyhýbal neznámému protijedoucímu vozidlu. Ke střetu s tímto vozidlem nedošlo.  Na místo se dostavila sanitka RLP, která řidiče  a 25letého spolujezdce převezla do nemocnice v Domažlicích, kde byli po ošetření propuštěni bez zjištěných zranění. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 110 500 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel.  974 331 255.

Ke druhé páteční dopravní nehodě došlo v 18:00 hodin  na křižovatce silnice I/26 a místní komunikace k benzinovým čerpacím stanicím  Agip a OMV u obce Folmava. Dvacetiletý cizinec jedoucí s vozidlem BMW  ve směru od hraničního přechodu  Folmava po hlavní komunikaci nedal přednost v křižovatce při odbočování vlevo protijedoucímu motorovému vozidlu ISUZU, jehož řidič jel  ve směru od obce Babylon směrem k hraničnímu přechodu Folmava. Následkem toho došlo ke střetu těchto vozidel. Po střetu bylo vozidlo BMW odraženo na stojící vozidlo Škoda Octavia, jehož řidič  zastavil na hranici křižovatky na výjezdu z vedlejší pozemní komunikace (dával přednost vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci na příkaz svislé dopravní značky Stůj! Dej přednost v jízdě!). Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou přístrojem Drager. Na vozidlech vznikla škoda 320 000 korun.

Na silnici II/196 mezi obcemi Zámělič a Meclov došlo dne 4. prosince 2009 v 22:10 hodin ke srážce dvou vozidel.  Nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem,  jedoucí ve směru od obce Zámělič, na rovném úseku silnice přejel do protisměru, kde bočně zachytil o právě projíždějící nákladní vozidlo Peugeot Boxer a z místa nehody odjel ve směru na obec Meclov. Ke zranění osob nedošlo. Na nákladním vozidle Peugeot vznikla škoda na levém zpětném zrcátku cca 5 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody a k ustanovení neznámého řidiče, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. 974 331 255.

V sobotu 5. prosince 2009 v 09:50 hodin na silnici III/1851 mezi obcemi Staňkov a Horní Kamenice řídil 39letý cizinec po předchozím požití alkoholických nápojů osobní automobil zn. Daewo Nubira.  Při jízdě ve směru na obec Horní Kamenice, na rovném úseku, vjel na pravý okraj komunikace a následně do pravého silničního příkopu, kde narazil do stromu a s vozidlem se převrátil na střechu.  Nehoda se obešla bez zranění.  U řidiče  byla  provedena opakovaná  dechová zkouška přístrojem  Dräger, při které nadýchal  1,54 a 1,21 promile alkoholu. Následně byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem krve.  Na osobním vozidle Daewo Nubira vznikla hmotná škoda cca 50 000 korun,  na stromu  cca 500 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Vladislava Čejková
 

vytisknout  e-mailem