Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Policie hledá svědky 

V pátek 16. října 2009 v půl třetí odpoledne došlo k dopravní nehodě na silnici  I/26  mezi obcemi Horšovský Týn a  Březí.  Šestadvacetiletý  řidič, jedoucí s osobním vozidlem Ford Fiesta   ve výše uvedeném směru,  vjel na rovném úseku komunikace do protisměru, kde se bočně střetl s právě projíždějícím nákladním vozidlem Scania.  Následkem této kolize došlo k odlétnutí střepin a dílů z osobního vozidla Ford Fiesta a k poškození osobního vozidla Audi , které jelo za vozidlem Ford Fiesta. U všech řidičů byl alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobního vozidla Ford Fiesta . Na nákladním vozidle Scania vznikla škoda cca 110 000 korun, na osobním vozidle Ford Fiesta cca 80 000 korun a na osobním vozidle Audi cca 10 000 korun.

Na silnici II/195 , před domem č.p. 50, v  obci Trhanov, došlo dne 17. října 2009 v 7:25 hodin ke srážce dvou osobních vozidel. Dvaašedesátiletý řidič Vozidla Renault 19,  jedoucí ve směru Hadrovec - Trhanov, při sjíždění prudkého klesání v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména povětrnostním podmínkám a okolnostem, které je možno předvídat a na kluzké a částečně olejem znečištěné vozovce vjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem  Ford Focus.  Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška provedená přístrojem Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 130 000 korun.

Na místní komunikaci  Náměstí Míru v obci Domažlice došlo dne 17. října 2009 v 09:30 hodin k dopravní nehodě  tak, že dosud nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem při couvání z parkoviště narazil do souběžně s vozovkou  ( kolmo na parkující vozidla ) stojícího osobního vozidla  Peugeot  205 a bez poskytnutí zákonné součinnosti z místa ujel. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.  Na peugeotu  vznikla škoda cca 1 000 korun. 

Policie žádá případné svědky této dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Na křižovatce místní komunikace ulice Náměstí T.G.Masaryka (před Pivnicí U Šimků) s místní komunikací ulice Soukenická  v obci Staňkov došlo dne 17. října 2009 v 23:00 hodin k dopravní nehodě.  Sedmnáctiletá dívka  chtěla  v zaparkovaném osobním vozidle VW Passat  najít ztracený mobilní telefon, proto se snažila ve vozidle rozsvítit vnitřní osvětlení . Neodbornou manipulací se spínací skříňkou  však uvedla vozidlo do pohybu a to následně narazilo do před ním zaparkovaného osobního vozidla Ford Fiesta.  Vozidlo VW Passat mělo dle vyjádření posledního řidiče  zařazený první rychlostní stupeň a nebylo zabržděno. Po nárazu dívka o události posledního řidiče vozidla VW Passat  neinformovala a ten následně z místa dopravní nehody odjel domů. Dívka neposkytla zákonnou součinnost a věc neoznámila Policii ČR.  Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol vyloučila dechová zkouška provedená přístrojem Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 1 500 korun.

Domažličtí dopravní policisté pátrají po neznámém řidiči, který v době od 16. října 2009 17:00 hodin  do 18. října 2009 08:45 hodin na parkovišti v ulici Prokopa Velikého v Domažlicích poškodil oplocení u firmy Plynoma a poté z místa nehody odjel.  Škoda na oplocení byla vyčíslena na  6 000 korun.

Veškerá svědectví k výše uvedené dopravní nehodě přijmou policisté na tel. čísle 974 331 255 nebo na lince 158.

Na křižovatce místních komunikací v obci Nová Ves došlo dne 18. října 2009 v 15:00 hodin ke srážce dvou osobních vozidel. Dle vyjádření 20letého řidiče vozidla zn. Peugeot 406,  jedoucího po hlavní pozemní komunikaci ve směru jízdy od obce Kdyně,  ho  ohrozila  75letá  řidička, která se svým vozidlem zn. BMW  vyjížděla z vedlejší silnice na hlavní.  Řidička měla vjet  se svým vozidlem do prostoru křižovatky a on, aby zabránil střetu vozidel strhl  řízení vpravo a za pravým okrajem vozovky narazil do oplocení. Ke střetu vozidel nedošlo. Nehoda se obešla bez zranění.  Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidle Peugeot činí cca 40 000 korun a na oplocení cca 5 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

vytisknout  e-mailem