Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY – Sníh a mráz zaskočili řidiče 

Dopravní policisté na Karlovarsku evidují od 24.listopadu do dnešních ranních hodin sedm dopravních nehod, kdy příčinnou bylo nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky.   Jednou z těchto nehod byla i srážka nákladního vozidla DAF, které řídil sedmapadesátiletý cizinec. Při jízdě po silnici I/6 v Karlových Varech ve směru jízdy od Sokolova. V pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Vozidlo uvedl do smyku a následně narazil do svodidel nacházejících se při levém okraji komunikace. V dělícím pruhu se zastavil poté, co srazil sloup veřejného osvětlení.
Při dopravních nehodách došlo k jednomu lehkému zranění. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 500 tisíc korun.
 
Několik rad pro řidiče:
Komunikace jsou vlivem neustále se měnícího počasí a teplot, blížících se bodu mrazu, nevyzpytatelné a proto nebezpečné. V tomto čase se stává nejvíce dopravních nehod s tragickými následky. Na místě je zvýšená opatrnost, která je tou nejlepší prevencí. K bezpečnosti silničního provozu mohou řidiči motorových vozidel výrazně přispět výměnou letních pneumatik za zimní. U vozidel o maximální hmotnosti do 3,5 tuny musí být hloubka dezénu na všech čtyřech kolech nejméně 4 milimetry a u těžších automobilů 6 milimetrů.  Důležitá je také starost o správně nahuštěnou pneumatiku. Čím více klesá teplota, tím je naměřená hodnota tlaku v pneumatikách nižší oproti obvyklému stavu. V zájmu vlastní bezpečnosti kontrolujte tlak v pneumatikách v zimě více než jindy. Zimní prohlídky aut jsou dobrou investicí. Zkontrolovat je třeba především – stav autobaterie, stav nemrznoucí směsi v chladiči a v ostřikovačích. V autě by neměla chybět škrabka na okna. Vhodné je nechat si prověřit seřízení světlometů a účinnost brzd.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
25.11.2010
Odkazy do noveho okna

Zaskočený řidič

Zaskočený řidič 

Detailní náhled

Zaskočený řidič

Zaskočený řidič 

Detailní náhled

Zaskočený řidič

Zaskočený řidič 

Detailní náhled

Zaskočený řidič

Zaskočený řidič 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem