Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehody

LITOMĚŘICE – Jak se jezdilo o víkendu … 

O prvním březnovém víkendu vyjížděli dopravní policisté v litoměřickém okrese k devíti dopravním nehodám. Při haváriích byla lehce zraněna jedna osoba a celková škoda byla vyčíslena na 324 tisíc korun. Nejčastějšími příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Jeden z havarujících řidičů měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.
 

Za stejné období loňského roku jsou evidovány tři dopravní nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Hlavními příčinami byla nepřiměřená rychlost. Užití alkoholických nápojů nebylo zjištěno u žádného z havarujících řidičů.
 

Pila, mařila a havarovala
V sobotu okolo desáté hodiny dopoledne byla na linku 158 oznámena dopravní nehoda v obci Podsedice. Policisté na místě zjistili, že 21letá řidička jedoucí ve vozidle značky Opel nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a na rovném úseku přejela ke krajnici, kde narazila do zde zaparkovaného vozidla značky Ford. Vozidlo bylo nárazem odraženo do za ním zaparkovaného vozidla značky Škoda. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc na vozidle Opel, na 35 tisíc na vozidle Ford a na částku 40 tisíc korun na vozidle značky Škoda. Při dechové zkoušce na alkohol byla řidičce naměřena hodnota 1,36 promile. Kromě toho, že pila, bylo následnou kontrolou zjištěno, že dotyčná usedla za volant vozidla aniž, by měla platná patřičná oprávnění pro řízení motorových vozidel. Navíc má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2013. Kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích je mladá žena podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, hrozí jí až tříletý trest odnětí svobody.
 

4. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem