Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Jedna osoba při nich utrpěla těžké zranění 

V pátek 19. března 2010 ve čtvrt na čtyři odpoledne vyjížděli domažličtí dopravní policisté k šetření dopravní nehody, ke které došlo na přímém úseku místní komunikace mezi obcemi Pec a Babylon.  Šestatřicetiletý řidič z Prachaticka vjel  při řízení zvláštního motorového vozidla,  lesního stroje zn. Niedent Logset 8H Titan,  částečně do protisměru a narazil do osobního vozidla Renault Megane Scenic.  Do protisměru vjel údajně z důvodu, že se otáčel za neznámým osobním vozidlem německé registrační značky,  se kterým se míjel těsně před střetem s vozidlem Renault.  Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu před jízdou bylo u obou účastníků dopravní nehody vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Na lesním stroji ke škodě nedošlo,  na vozidle Renault vznikla škoda  cca 130 000 korun.

V prostoru křižovatky místních komunikací ulic Vrchlického a Thomayerova v Domažlicích  došlo dne 20. března 2010 v 11:25 hodin k dopravní nehodě. Devětasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Ford Focus, jedoucí Vrchlického ulicí, vjel z důvodu nevolnosti za pravý okraj vozovky, kde narazil do oplocení domu.  Po nárazu z místa dopravní nehody odjel. Během šetření dopravní nehody bylo vozidlo i řidič nalezen v místě trvalého bydliště. Dechová zkouška na alkohol nemohla být u řidiče provedena. Z důvodu jeho velmi vážného zdravotního stavu  byla jeho příbuznými do místa trvalého bydliště přivolána rychlá záchranná pomoc. Způsobené škody byly vyčísleny na 11 000 korun.
ze dne 21. března 2010

V neděli, pět minut po třetí hodině ranní, došlo na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Domažlice a Kdyně k vážné dopravní nehodě.  Dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Focus, jedoucí ve směru od obce Domažlice,  srazil u obce Kout na Šumavě 29letého chodce. Ten při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován na ošetření do Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín.  Požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou provedou přístrojem Dräger. U chodce nebyla dechová zkouška z důvodu jeho zranění provedena, v nemocnici byl zajištěn odběr krve. Na osobním vozidle Ford Focus vznikla hmotná škoda cca 30 000 korun. Šetřením dopravní nehody se zabývají domažličtí kriminalisté.

nprap. Vladislava Čejková

    

 

vytisknout  e-mailem